Elküldte az összes európai parlamenti képviselőnek a DK a szombati Orbán-beszéd fajvédő–fajelméleti részeit

Tusványoson kezdett fajelméleti és fajvédő fejtegetésbe Orbán Viktor, de a beszéd angol nyelvű összefoglalójából valamiért ezeket a részeket kihagyta a Kovács Zoltán–Deutsch Tamás tandem.
Cservenák Zoltán

2022. július 25. 14:24

Elküldte az összes európai parlamenti képviselőnek a DK a szombati Orbán-beszéd fajvédő–fajelméleti részeit

Annyira kellemetlen a Fidesznek és a kormánynak Orbán Viktor tusványosi beszédének néhány eleme, hogy nem merték beletenni az angol nyelvű összefoglalóba. Ezt Ujhelyi István, szegedi EP-képviselő vette észre elsőként. 

 

Nem tudunk másra gondolni csak ez lehet a magyarázat arra, hogy olyan fontos gondolatokat kihagytak, mint  

 

„Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni[...]”.

 

Így szól tehát az orbáni fajelmélet, ezt azonban az angol nyelvű összefoglalóból kihagyták, mint ahogy a beszéd ezen része sem fért bele:

 

„Nemcsak délről, hanem majd nyugatról is védekeznünk kell, illetve eljön majd az idő, amikor onnan a hozzánk érkező keresztényeket valahogyan be kell fogadnunk, és be kell illesztenünk az életünkbe. Ilyen volt már, és akiket meg nem akarunk beengedni – Schengen ide, Schengen oda –, a nyugati határainknál majd meg kell állítani”.  

 

DK: ez Orbán igazi arca

Dobrev Klára a DK európai képviselője azt írta a Facebookon, szerinte Orbán Viktor gyáva, de szerinte pontosan tudja, hogy „egy ilyen Mein Kampf-féle beszéd teljességgel vállalhatatlan” az európai közösségben. 

 

„Csakhogy nem hallgathatja el, hogy ez elhangzott és mi ehhez nem asszisztálunk. Elküldtük az EP-képviselőknek Orbán beszédét, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mit is gondol a magyar miniszterelnök a fajok keveredéséről. Az európai politikusoknak világosan látniuk kell Orbán igazi arcát.”

 

 

Nem tudni, hogy a zenerendelős gondolatsort megmutatták-e az uniós képviselőknek. Ezt:

 

„2030 környékén lesznek az unión belül új politikai erőviszonyok, mert a közép-európaiak, akikkel úgy bánnak, ahogy – ezt nem kell ecsetelnem –, mi, közép-európaiak ekkortájt leszünk nettó befizetők. [...] Ez azt jelenti, hogy új erőviszonyok vannak: aki fizet, az rendeli a zenét. Ez meg fogja változtatni a mi viszonyunkat is, új helyzetet fog teremteni a mi számunkra is az Európai Unión belül. Vagyis, kedves Barátaim, ekkortájt, 2030 környékén kell csúcsformában lennünk. Akkor kell majd az erő. Diplomáciai, gazdasági, katonai és szellemi erő is”.

 

Ha jól értjük, Orbán szerint az unió 2030 környékétől arra táncol, amire mi akarjuk, ennyire erős lesz Közép-Európa.

 

(Nyitókép forrása: Telex/Huszti István)

Vélemények

mutasd mind