Elkezdték visszavonni a nagy útépítési beruházásokat

Van benne híd, autópálya-szélesítés és kerékpárút is: egy ideig nem épülnek meg.
Garai Szakács László

2022. július 09. 14:23

Elkezdték visszavonni a nagy útépítési
beruházásokat

Az uniós közbeszerzési értesítőben nemcsak a pályázati kiírásokat kell megjelentetni, hanem azt is, ha egy nyílt tendert valamiért vissza kell vonni. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) most indoklás nélkül vonta vissza az alábbi közbeszerzési kiírásokat:

  • a szamossályi új Szamos-híd tervezése: egy 12 méter széles és 345 méter hosszú és egy hozzá kapcsolódó 7,8 kilométer hosszú 2×1 sávos rávezető utat kellett volna előkészíteni.
  • Visszavonta a NIF az M1-es autópálya M0 és Bicske-Nyugat csomópont közötti huszonhárom kilométeres szakaszának 2×3 sávosra bővítését.
  • Nm épül meg az M76-os autóút Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakasza. Ezt két részben csinálták volna meg a Fenékpuszta–Sármellék közötti 11 kilométeres és a Sármellék–Zalaegerszeg keleti csomópont közötti 23,8 kilométer hosszú szakaszból. Ez a beruházás elvileg a sármelléki repülőtér miatt lett volna fontos, ahova újra közlekednek charterjáratok.
  • Visszavonták a keszthelyi 2,8 kilométeres 2×2 sávos főúti bekötést, valamint a 71-es számú főút 5,2 kilométeres felújítása, és a Balatoni Bringakör keszthelyi szakaszán a kerékpárforgalmi létesítmények fejlesztését.
  • És ha már kerékpárút: visszavonta a NIF a Balatoni Bringakör Tihany–Balatonalmádi közötti szakaszának építésére kiírt közbeszerzést. A kerékpárút Tihany, Balatonfüred, Csopak, Paloznak, Alsóörs, Balatonalmádi közigazgatási területét érinti, a tervezett hosszúsága 5,1 kilométer.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind