Elkezdődött a tizenegyedik óvoda felújítása is Szegeden

Kétszázmillió forintból fél év alatt megújul a Gyertyámos utcai óvoda. A kivitelező ma kezdte el a munkát. Szegeden ez már a 11. óvoda, amelyet uniós forrásból és a város saját költségvetéséből újít fel. Eddig több mint kétmilliárd forintot fordított erre a célra az önkormányzat.

2021. augusztus 13. 13:32

Most nem a gyerekek, hanem a légkalapács zajától hangos a Gyertyámos utcai óvoda, az intézmény felújítása ma kezdődött el. Az 1960-as évekbeli épület felújítása időszerűvé vált, hisz már nem felel meg a kor követelményeinek. A 587 négyzetméter területű, kétszintes, lapostetős, téglaépítésű épületben négy csoportszoba található, és több mint száz gyermek jár ide. A körzet önkormányzati képviselője Hekáné Szondi Ildikó elmondta ez a környék legnépszerűbb óvodája, elsősorban a kellemes környezet miatt, hisz egy gyönyörű udvar tartozik hozzá, ahol a gyerekek remekül érzik magukat.

A szülők és az itt dolgozók is régóta várják, hogy ez az intézmény is sorra kerüljön a város óvodafelújítási programjában.

Kovács Tamás alpolgármester a csütörtöki munkaterület átadáson elmondta a város annak ellenére folytatja az óvodafelújítási programot, hogy a kormány elvonásai miatt egyre feszítettebb a költségvetése. Hozzátette, a beruházás során elkészül a homlokzati és lapostető hő- és vízszigetelése, napelemet telepítenek a tetőre, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesítik az épületet, valamint kicserélik a burkolatokat. Emellett felújítják a vizesblokkokat, korszerűsítik az elektromos hálózatot és a tálalókonyhát is.

A munkálatok a tervek szerint hat hónapig tartanak. A felújítás idejére az ide járó gyerekeket a Teréz Utcai Óvodában helyezik el. A kivitelezést a közbeszerzési eljárásban nyertes szegedi Alp-Favill ’96. Kft. végzi. A cég ügyvezetője, Molnár Tamás elmondta 20–30 ember dolgozik majd folyamatosan. Jelenleg a bontási munkálatokat kezdték el, hogy feltárják az esteleges hibákat, mivel egy régi épületről van szó.

A tervek szerint az óvodások a jövő év elején térhetnek vissza a megszépült és megújult épületbe. Az önkormányzat óvodafelújítási programjának keretében nyolc intézmény már elkészült, a Gyertyámos utcai mellett dolgoznak a Makkosházi és a Tarjáni óvoda felújításán is. A tervek szerint ez a következő helyszín a Gedói óvoda lesz.