Elkezdődött a Lechner tér felújítása

Szeptemberre elkészülhet a Lechner tér felújításának első szakasza, az önkormányzat 85 millió forintért szerződött a szegedi HPQ Plus Kft.-vel.
Dombai Tünde

2023. március 14. 14:01

Elkezdődött a Lechner tér felújítása

– Kevesebb jut idén fejlesztésekre, mert a kormány elhibázott politikája miatt nem érkeznek uniós források. Így sem lesz hiány építkezésekből, a város önerejéből minden városrészben igyekszik építeni, szépíteni. A tervek közül most a Lechner tér felújításának első szakasza valósul meg. Az önkormányzat 85 millió forint értékben szerződött a szegedi HPQ Plus Kft.-vel, a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertesével, hogy szeptemberre rendbe tegye a teret – mondta a terület önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján. 

 

Binszki József alpolgármester hozzátette, a Szent Rozália kápolna és a szeretetláda mindvégig megközelíthető lesz. 

 

A járdák és sétányok valamivel szélesebbek, biztonságosabbak lesznek, a templom elé lépcső épül, a közvilágítás is három kandeláberrel újul meg. Padokat és szemétgyűjtőket cserélnek. Öt beteg fát cserélnek, helyettük díszalmafákat, vörös tölgyet, cédrust és ezüst hársat ültetnek.

 

 

Közel ezer négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki, 400 cserjét és évelőt telepítenek: így jázmint, levendulát, mirtuszloncot, mahóniát, törpefenyőt, babérmeggyet, rózsát, kékszakállt, pálmaliliomot, árvalányhajat, macskamentát. Az öntözéshez és a kutyafuttatóhoz vízvételi lehetőséget alakítanak ki. Második ütemben majd a tér másik felét tervezik rendbe tenni.

 

Péter István, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója hozzátette, bontással kezdik a munkálatot és nyár végére igyekeznek átadni a megújult teret.