Elkezdődik hétfőn a Budapesti körút harmadik, utolsó szakaszának felújítása

Két éve újították fel uniós és önkormányzati forrásból a Budapesti körút első szakaszát a Csillag tértől a Víztorony térig; burkolatot cseréltek, buszsáv létesült, busz- és trolimegállókat újítottak fel. A projekt Oskola utcával együtt hat városrészt érintett.
Dombai Tünde

2022. október 21. 18:01

Elkezdődik hétfőn a Budapesti körút harmadik, utolsó szakaszának felújítása

Tavaly a második ütemben újították fel a Budapesti körút Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszának burkolatát és ahol szükséges volt, a szegélyeket is. Ez bruttó 25 millió forintba került, a beruházást önkormányzati költségvetésből fedezték.  

 

Hétfőtől szintén önkormányzati forrásból elkezdődik a harmadik, egyben utolsó szakasz felújítása, az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig bruttó 71 millió forint értékben.

 

 A munkálatok tervezetten és időjárástól függően november végéig tartanak, jelentős forgalmi változásokkal járnak. A cél, azaz a teljesen megújult Budapesti körút érdekében kérjük lakosság türelmét és megértését. Kivitelező Colas Zrt. lemarja a régi burkolatot, ahol szükséges, útalapot és szegélyeket is cserél, végül új aszfaltburkolatot készít.

 

Szombattól kihelyezik a terelőtáblákat és hétfőtől tervezetten november végéig a következő forgalmi változások lépnek érvénybe:

  • A Budapesti körút – Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom, egy-egy sávon,
  • a Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg nem lehet balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca – Retek utca felé lehet,
  • a Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet,
  • a belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet,
  • a buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra,
  • az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani, az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.
Térképen a hétfőn kezdődő felújítást érintő szakasz

Címlapon

mutasd mind