Elkezdett dolgozni a beharangozott ciklon: többször is esik ma, többet, kevesebbet

Lehet, hogy szerencséje lesz, és nem kell kinyitni az esernyőt vagy az esőkabátot akkor, amikor éppen kimozdul. De ne induljon el ezek nélkül. Bortér? Esős lesz.
Garai Szakács László

2022. szeptember 15. 06:58

Elkezdett dolgozni a beharangozott
ciklon: többször is esik ma, többet, kevesebbet

Másodfokú zivatar- és elsőfokú felhőszakadás-veszély van ma érvényben egész Csongrád-Csanád megyében, azaz az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy:

  • hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, sőt van esély jégesőre is, illetve
  • az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25–30 milliméter meghaladó csapadék hullhat.

 

Szóval ma esni fog. Igaz, délelőtt lesz egy olyan rövid időszak, amikor a nap is előbukkanhat egy kicsit, de tényleg csak rápillant a városra, majd gyorsan visszabújik a felhők mögé. Délutántól meg egyik záporozás követi a másikat. A levegő reggel már húsz fokos, huszonkilencig melegszik fel a nap folyamán, éjszaka tizenkilencben alszunk el. A szél nyugat-délnyugatról fúj, alaphelyzetben is közepesen erősen, de ha belelendülnek a zivatarok, akkor erről a sebességről erősödhet fel átmenetileg.

 

A levegőminőség jó, nem annyira mint szerdán, de még bőven jó. A polleneknél a parlagfű visszábbvett, ez mindenképpen jó hír.

 

 

Esernyő, esőkabát, ez biztos, a Bortérre a gumicsizma se rossz gondolat.