Elítélte és egy évre próbára bocsátotta a Magyar Nemzet főszerkesztőjét és egyik szerzőjét a bíróság

Becsületsértés miatt kell felelniük. Az ítélet jogerős.
Cservenák Zoltán

2022. február 02. 22:33

Elítélte és egy évre próbára bocsátotta a Magyar Nemzet főszerkesztőjét és egyik szerzőjét a bíróság

Az Fidesz-média egyik zászlóshajója, a Magyar Nemzet vállalhatatlan cikket írt Szabó Tímeáról, kullancshoz és kórokozóhoz hasonlítva az országgyűlési képviselőt. Pont mint anno a nácik a zsidókat. 

 

A cikket a lapnak 2021 június 3-án törölni kellett.

 

A Magyar Nemzet főszerkesztőjét, Toót-Holló Tamást és szerzőjét, Szikszai Pétert becsületsértés miatt 1 évre próbára bocsátotta a Fővárosi Törvényszék. Szikszai a cikk megírása után lett a Mediaworks Hungary Zrt. hírigazgatója, korábban a Hír Televíziót és az Echo TV-t igazgatta.

 

Szikszai Péter Zummer Fülöp álnéven írt cikket Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése címmel, ebben a zsidókat becsmérlő náci propagandára emlékeztető stílusban írt a Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről.

 

Szabó Tímea beszámolójából kiderül: a cikk „a bíróság szerint is olyan időket idéz, amiket az emberiség egyszer már átélt, és ami a 20. század és talán az egész történelem legsötétebb korszaka volt”.

 

 

A cikket a Magyar Nemzet ugyan törölte, de volt netes oldal, ami szó szerint átvette, és ahol még elolvasható a magyar sajtótörténet legszomorúbb napjait idéző írás.

Címlapon

mutasd mind