Elhunyt Mészáros Attila agrármérnök, Tápé korábbi önkormányzati képviselője

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és Botka László polgármester mély megrendüléssel értesült Mészáros Attila agrármérnök, Tápé korábbi önkormányzati képviselőjének haláláról.
Szabó C. Szilárd

2023. március 09. 13:23

Elhunyt Mészáros Attila agrármérnök, Tápé korábbi önkormányzati képviselője

„Együtt, egymásért, Tápéért!” – ez volt a jelmondata az 1939-ben Szegeden született Mészáros Attilának, aki az elmúlt évtizedekben kiemelkedő szerepet vállalt képviselőként a szegedi önkormányzatban. Tápé iránti szeretetét, rajongását jól mutatja, hogy ő alapította meg a kilencvenes évek elején a Tápéért emlékérmet. E díjat azok kaphatják meg, akik sokat dolgoznak a városrészért és lakóiért. Az alapító 2016-ban kapta meg a díjat.

 

Mészáros Attila életének nagy részét az agráriumban töltötte mérnökként. A rendszerváltás után nem sokkal döntött úgy, hogy bekapcsolódik a helyi közéletbe. 1992-ben időközi önkormányzati választást tartottak a tápéi választókörzetben, amelyen Mészáros Attila is megmérette magát független jelöltként, a szocialista párt támogatásával. Már a megválasztását követő pillanatban munkához látott. Korabeli beszámolók szerint vasárnap este háromnegyed hétkor értesült az eredményről, de már hétfőn reggel – tisztéből eredően – levelet írt a városgondnokságnak, hogy előkészítse a hétvégi lomtalanítást. Délután pedig egy panaszost kísért el az egyik utcába, hogy az ottani csatornaépítéssel együtt járó kellemetlensége mielőbb megoldódjon. Elkötelezetten dolgozott a tápéiak érdekében, mindig megtalálta a közös hangot a városrész lakóival, igyekezett a problémáikra megoldást találni. Nagy hangsúlyt fektetett az úthálózat és a közszolgáltatások fejlesztésére. Képviselői tevékenységét mindig a közösség érdekei és jóléte vezérelte, és mindenki számára nyitott volt. Ennek köszönhetően nyerte el többször a választók bizalmát, s volt három cikluson át – 1994-1998, 2002-2006 és 2006-2010 között – Tápé önkormányzati képviselője a városi közgyűlésben, ahol számos fontos döntésben vett részt, és járult hozzá Szeged és Tápé fejlődéséhez.

 

Mészáros Attila halála nagy veszteség a helyi közösség számára. Emlékét örökké megőrzik azok, akik ismerték és tisztelték. Mészáros Attilát szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.