Elhunyt Babicsek Bernát – lakástűz áldozata lehet

Láthattuk a Barátok közt!-ben a Jóban rosszbanban, de koncertszínpadon is: a Paddy and the Rats zenekar mellzongoristája volt.
Garai Szakács László

2022. január 02. 08:48

Elhunyt Babicsek Bernát – lakástűz
áldozata lehet

1979-ben született, Solymáron nőtt fel. Kilenc éves korától zenélt, majd énekelni is tanult. Az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, majd építész technikusi végzettséget szerzett. 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult színészmesterséget. Több filmben és televíziós sorozatban is szerepelt, mellette játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban, a Turay Ida Színházban és a Pinceszínházban is.

 

Tangóharmonikán játszott, 2006-ban lemeze jelent meg Tangó-harmonika címmel. Bernie Bellamy művésznéven a Paddy and The Rats nevű zenekar oszlopos tagja volt, tangóharmonikázott az együttesben.

 

A Blikk szerint Babicsek Bernát a solymár lakástűz áldozata. Az MTI ezt írja az esetről: Mukics Dánielnek, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőjének tájékoztatása szerint január 1-jén délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Solymár Hutweide településrészén, a Cserje utcában volt lakástűz. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt az épületbe, ahol egy korábbi tűz nyomai voltak.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához – közölte Mukics Dániel, hozzátéve: a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

 

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet: „nem kell kiterjedt lakástűz ahhoz, hogy tragédia történjen”. Elég egy kisebb tűz, vagy akár egy-két izzó tárgy is ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen.

 

 

Nyitóképünket a zenekar Facebook-oldaláról vettük át.

Tovább olvasom