Elhagyja az MSZP-t Ujhelyi István

A szegedi európai parlamenti képviselő azt írta, „Valami összeragaszthatatlanul eltört”. Ujhelyi ugyanakkor folytatja a munkát Európában és Magyarországon is.
Cservenák Zoltán

2022. október 02. 10:07

Elhagyja az MSZP-t Ujhelyi István

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól”

 

– így köszön el a Facebookon párttagságától Ujhelyi István szegedi EP-képviselő. Azt írja, az MSZP tagjainak és szavazóinak köszönheti, hogy politikus lett, ezért

 

„Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől”.

 

Azt is írja, többször megpróbálta javaslataival újraformálni pártját, de nem sikerült, „nem tudta áttörni a belső megkövesedés falát”. 

 

„Helyette kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt. Tudom, hogy sokan – például sikeres önkormányzati vezetőink – éreznek hasonlóképpen.”

 

A politikus folytatja a munkát, mint írja, építi tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatja a küzdelmemet a magyar érdekekért Európában és az európai értékekért Magyarországon.

 

MSZP: Ujhelyi István rendezze tartozását és adja vissza EP-mandátumát!
 

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból. Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért. Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra. Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott”.

Címlapon

mutasd mind