Elfecsérelt két pont: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 1–1 (1–0)

Bíró Bence már az elején tizenegyest hibázott, akkor még senki nem tudhatta, hogy ez – és a többi hiba – két pontba kerülhet.
Cservenák Zoltán

2022. december 04. 18:18

Elfecsérelt két pont: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 1–1 (1–0)

„Bármi is lesz, a gyakorlatilag egy vállrándítással veszem tudomásul. Mindkét csapatnak itt van a helye az NB II-ben, egyiknek sincs semmi keresnivalója a NER-ligában: a játékosok és a szakmai stábok minősége is teljesen alkalmatlan az első osztályra. Persze, jó érzés, ha a szülővárosom csapata végez előrébb a bajnokság végén, de igazából már ez sem fontos. Játszanak, tétre megy, persze, de igazából nem több egy közepesen jó bulinál az NB II. És nem is kell többnek lenni. Lengyel edző visszatérése miatt 1–1-et vizionálok”

 

– ezt küldte Garai főszerkesztő Messengeren 13:40-kor, előre mentegetőzött persze, félt a nagy veréstől, de Garai főszerkesztő örök optimista, már-már romantikus módon, még ha ezt igyekszik is rendre titkolni. Jómagam sima nyíregyházi vereséget jósoltam, 3–1-es végeredménnyel. És tessék, azt, hogy kap egy gólt a Grosics, eltaláltam, de hova tűnt, két gól? Garai főszerkesztőnek igaza lett, A „new manager bounce”, a(z régi-)új edző felpattanásszerű hatása ezúttal érvényesült, Lengyel Roland visszatérése a kispadra bejött.

 

Merkantil Bank Liga 19. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (1–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Erdős József (Buzás Balázs, Nagy Viktor)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth B. – Farkas A., Szakály D. (Simon Á., 75.) – Papp Á., Gajdos, Kundrák (Kővári, 75.) – Bíró B. (Haruna, 64.) Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Farkas B., Szokol, Gengeliczki, Deutsch B. – Sigér Á. (Gresó, 67.), Csősz (Márkus, 67.) – Pekár (Oláh B., 80.), Pataki B., Ramos (Kovács A., 80.) – Adamcsek (Pantovics, 63.). Megbízott edző: Lengyel Roland

Gólszerző: Papp Á. (30.), ill. Pantovics (66.).

 

 

Foghatják a fejüket a Grosicsnál, Bíró Bence az 5. percben kihagyott egy tizenegyest, pontosabban a lécet döngette a háló helyett. Igaz, nem sokkal később, a 15. percben próbált javítani, de lövése 84 centivel elkerülte a kapu bal oldalát. Lehet volt az 92 centi is. 

 

Támadt tovább a püspöki csapat, a 30. percben meg is lett az eredmény: Szakály beadását Papp Áron fejelte a kapuba, 1–0.

 

Bíró Bence a második félidő elején is gólt lőhetett volna, de ahogy tizenegy méterről, úgy nyolcról sem sikerült neki: Gajdos beadása után durrantott fölé.

 

Az 55. percben Gajdos lövését védte a nyíregyházi kapus, majd jött a menetrendszerinti Bíró-ziccer: a szegedi támadó ötösről leadott lövését Fejér kapus hatalmas bravúrral védte. Mikler Roland szokott ekkorákat parádézni.

 

És ahogy ilyenkor lenni szokott, a sorozatban kihagyott helyzeteket góllal büntette a Nyíregyháza. A 66. percben a két perccel korábban beállt Pantovics lőtt gólt szép összjáték után, 1–1.

 

Próbált vezetést szerezni a Szeged, Gajdos jó helyzetben lőtt fölé, de a 87. percben Takács kapusnak kellett megmentenie a Grosicsot a góltól. 

 

A meccs végén Haruna kétszer egymás után is a nyíregyházi kapusba vágta a labdát, nem sikerült beszuszakolni a második szegedi gólt, így maradt a döntetlen, és nem sikerült behúzni a három pontot.

 

 

Vélemények

mutasd mind