Élelmiszer-vásárlás Szép-kártyával: megvan meddig lehet így fizetni a boltokban

És az is, hogy mit lehet és mit nem lehet Szép-kártyával vásárolni.
Kovács M. Norbert

2021. december 25. 16:13

Élelmiszer-vásárlás Szép-kártyával: megvan meddig lehet így fizetni a boltokban

A pénteki Magyar Közlönyből két fontos részlet is kiderült a Szép-kártyával való élelmiszer-vásárlásról, amit 24.hu vett észre. Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy rövid, részletek nélküli Facebook-posztban jelentette be, hogy februártól Szép-kártyával is lehet élelmiszert venni a boltokban.

 

A Közlönyből most egyrészt az derül ki, hogy május 31-ig, a koronavírus miatti veszélyhelyzet végéig lehet majd így vásárolni, és a Szép-kártyákkal alkoholt és dohányárut nem lehet majd venni.

 

Ezen kívül meghosszabbították azt az is, hogy meddig lehet tetszés szerint a Szép-kártyák bármelyik zsebből fizetni az egyes szolgáltatásokért, termékekért.

 

A kormány még idén áprilisban döntött arról, hogy szabaddá teszik az átjárást a Szép-kártya alszámlái közt, így például a szállásfoglalásra vagy kultúrára, szórakozásra fordítható zsebekben lévő összeget akkortól már például melegételre is lehet költeni. Ezt főképpen az indokolta, hogy a szálláshelyek 2020 novemberétől zárva voltak, valamint kulturális szektor intézményei, mozik, színházak, és egyebek is bezártak a járvány miatt, így az ezekre költhető pénzek felhalmozódtak az alszámlákon.

 

Az alszámlák közötti átjárást először 2021 év végéig tervezték, novemberben aztán meghosszabbították 2022. szeptember 30-ig, a mostani rendelet alapján pedig határidőt kitolják egészen 2022. december 31-éig.

Címlapon

mutasd mind