Eladta tulajdonosa a hódmezővásárhelyi Rádió 7-et, Rákay Philip és Lázár emberei vették meg

Több mint két évtized után vált meg rádiójától Égető Gyula, aki egyszemélyben volt tulajdonosa és szakmai vezetője is az adónak. Az új tulajdonosok Csepreghy Nándor, Rákay Philip és Bada János.

2018. október 02. 12:26

Eladta tulajdonosa a hódmezővásárhelyi Rádió 7-et, Rákay Philip és Lázár emberei vették meg

Közleményben jelentette be Égető Gyula, a Rádió 7-et üzemeltető Kisbíró Kft. tulajdonosa, hogy eladta cégét, és a jövőben semmilyen tisztséget nem lát el a cégben és annak médiatermékeiben.

A közlemény hétfőn a rádióban hangzott el, majd a csatorna honlapján is megjelent, nem sokkal később pedig a rádió oldalára már az is felkerült, hogy az új tulajdonosok Rákay Philip, Csepreghy Nándor és Bada János.

Égető Gyula közleményéből az is kiderül, hogy a Rádió 7 és a radio7.hu mellett cége adta ki a Mindszenti Hírek, a Kutasi Hírek, és a Mártélyi Hírek nevű nyomtatott lapokat is, így az eladással ezek is az új tulajdonosokhoz kerültek. A Rádió 7-nek egyébként a vásárhelyi mellett makói és kisteleki frekvenciája is van.

A közlemény teljes szövege:

Tisztelt hallgatók, kedves olvasók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Rádió7-et és a www.radio7.hu internetes portált működtető, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket kiadó céget, az egyszemélyes tulajdonomban lévő Kisbíró Kft.-t eladtam.

A Rádió7-ben és a fentebb felsorolt médiumokban a továbbiakban semmilyen tisztséget nem látok el, illetve nem vállaltam. Arra kérem Önöket, hogy a későbbiekben is támogassák kollégáimat, hallgassák a Rádió7-et és olvassák kiadványaikat!

Megtisztelő figyelmüket és az Önökkel együtt eltöltött 24 esztendőt ezúton is köszönöm. Békét és jó egészséget kívánok mindannyiuknak!

Tisztelettel: Égető Gyula

Hódmezővásárhely, 2018. október 1.

Korábban Égető Gyuláé volt a Rádió 7 oldalaként és helyi hírportálként működő promenad.hu is, ami márciusban került az algyői Fidesz-frakció korábbi frakcióvezetőjének tulajdonába.

De mi lehet a vásárlás oka?

A Rádió 7 és az említett lapok új tulajdonosai közismert fideszes emberek. Rákay "Kétmillióan vagyunk!" Philip bő másfél évtizede ezer szállal kötődik a jelenlegi kormánypárthoz, legutóbb a Magyar Televízió vezérigazgató-helyettese volt. Csepreghy Nándor a Lázár János által vezetett Miniszterelnökségnek volt miniszterhelyettese és államtitkára, egészen az idei év tavaszáig. A kevésbé ismert Bada János ügyvédről pedig a hvg.hu írta meg nemrég, hogy Lázár gimnáziumi évfolyamtársa volt, majd kormányzati informatikával, a közszolgáltatási rendszerek szabályozásával és jogszabályi hátterével foglalkozott, május óta a hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja, amiben áprilisban Lázár János is tulajdonrészt vásárolt.

Csakhogy Égető Gyula is közismerten jó viszonyt ápolt Lázár Jánossal, a Rádió 7 az irányítása alatt mindvégig lojális volt az egykor vásárhelyi polgármesterrel, és természetesen így a Fidesszel és a kormánnyal is. Az év elején például az akkor még szintén a tulajdonában lévő promenad.hu oldalon lelkes publicisztikában állt ki Németh László plébános mellett, aki országos visszhangot kiváltó módon arra buzdította a híveit a vásárhelyi időközi polgármester-választási kampányban, hogy ne szavazzanak Márki-Zay Péterre.

Lázár-közeli embertől tehát Lázár- és Fidesz-közeli emberekhez került a Rádió 7 és a három nyomtatott lap, amik az új tulajdonosi körnek köszönhetően talán még szorosabban vonhatók központi irányítás alá, így pedig még erősebb fegyverek lehetnek az egykori kancelláriaminiszter és pártja kezében a város független polgármestere, a tavasszal nagy meglepetésre megválasztott Márki-Zay Péterrel szemben.

Márpedig az, hogy Lázár és a Fidesz a polgármester ellehetetlenítésén dolgozik, nyilvánvalónak tűnik az ex-miniszter sajtósának múlt héten nyilvánosságra került és nagy port kavart levele ismeretében.