Ekkora verést régen kapott már a Szeged: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 23–36 (7–20) (frissítve)

Ilyen eredményre és ekkora verésre senki sem számított. A játék képe alapján azonban megérdemelten nyert a Veszprém, hisz mindenben felülmúlta a Szegedet.
Vass Imre

2023. március 22. 23:02

Ekkora verést régen kapott már a Szeged: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 23–36 (7–20) (frissítve)

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 23–36 (7–20)

Bajnokok Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés. Szeged, PICK Aréna, 7637 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).

OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Stepancic, Mackovsek 3, Bánhidi, Szita, Bombac. Csere: Mikler (kapus), Bodó, Frimmel 3/2, Radivojevics 6/4, Garciandía 2, Rosta 2, Gaber, Martins 5, Tönnesen 2.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 11/4, Remili 4, el-Dera 1, Pesmalbek 2, Lauge 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári 4, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé 2, Ilics Z. 3, Vajlupov, Elísson 3/1.

Vezetőedző: Momir Ilics.

Hétméteres: 10/7, illetve 6/5.

Kiállítás: 4, illetve 10 perc.

 

Idegesen kezdett mind a két együttes, helyzetek maradtak ki, Frimmel hetest is hibázott. A másik oldalon Marguc büntetőből betalált, így az 5. percben megszületett a mérkőzés első gólja. 

 

A szegediek még a kaput sem találták el, a Veszprém azonban megduplázta előnyét. 

 

A 7. percben újabb hétmétereshez jutott a hazai gárda, azonban ezt most Radivojevic hagyta ki.

 

A Szeged továbbra sem tudott gólt lőni, sokat hibáztak, eladták a labdát, belemenést fújtak ellenük. Hiába kerültek emberelőnybe, a 2 perc alatt sem tudtak betalálni a hálóba.

 

 

A 10. percben újabb gólnak örülhetett a közel 400 fős veszprémi szurkoló gárda. Pastor időt is kért, aminek túl sok eredménye nem volt, hisz újabb veszprémi gól született.

 

A Szeged a 11. percben törte meg a gólcsendet, Frimmel a szélről lőtt egy gyönyörű gólt. Azonban erre a Veszprém gyorsan kettővel válaszolt, így 6-1-re alakult az eredmény. 

 

A 13. percben Frimmel nem hibázott a büntetőnél és megduplázta a saját és a csapata góljainak számát.

 

A másik oldalon Mackovsek védekezett szabálytalanul, a 7 méterest Marguc értékesítette. A szegedi játékoksok továbbra is hibát hibára halmoztak, a Veszprém pedig könnyen lőtte a gólokat. 15 perc után már 6 góllal vezettek a pirosak (2-8).

 

A 17. percben újra időt kellett kérni Pastornak, hisz csapata teljesen szétesett. A védekezés nem működött, támadásban meg sokszor még a lövésig sem jutottak el, mivel eladták a labdát. A mérkőzés kísértetiesen kezdett hasonlítani az októberi bajnoki összecsapásra.

 

A 18. percben a harmadik hétméteresét végezhette el Frimmel, amit be is lőtt, így 3-10-re módosította az eredményt.

 

A 19. percben újra emberelőnyhöz jutott a Szeged, ezt gyorsan gólra is váltották, Martins talált a kapuba (4-11).

 

Hiába az emberelőny, Martins hibázott, eladta a labdát, amiből a Veszprém újra betalált.

 

A 21. percben Tönnesen esett egy nagyot, ápolni kellett. 

 

Ezt követően itt is és ott is esett egy-egy gól, így sokminden nem változott. 

 

A 23. percben újra hétmétershez jutott a Szeged, a kapuba a 17 nappal ezelőtt kéztörést szenvedett Cupara állt és Frimmel lövését kivédte. A másik oldalon Ligetvári betalált, így már 9 gólosra nőtt a vendégek előny. 

 

5 perce a vége előtt ismét egy kihagyott helyzetet büntetett a Veszprém és már 10 gólos lett az előny. 

 

Újabb hétmétereshez jutott a Pick, ismét Cupara állt a kapuba, de Radivojevic most túljárt az eszén (6-15). Azonban támadásban Margucot nem tudták tartani a szegediek, sorra szerezte góljait, ekkor a hetediket lőtte.

 

Folyamatosan maradtak ki a szegedi helyzetek, hol a kapufa, hol Coralles mentett. A másik oldalon pedig tulajdonképpen minden sikerült. 

 

A 29. percben Mahé Sostaric ellen szabálytalankodott, a szélsőt ölben hozták le a pályáról, a veszprémi játékos pedig piros lapot kapott. A megítélt hétméterest Radivojevic értékesítette.

 

15 másodperccel a félidő vége előtt a veszprémiek is kikérték idejüket. 

 

A félidő végén Ligetvári szerezte meg a Veszprém 20. gólját (7-20).

 

A második félidőben valami csoda kell ahhoz, hogy a Szeged magára találjon és legalább szorossá tegye a mérkőzést.

 

A második félidő szegedi góllal kezdődött, Frimmel talált a kapuba.

 

A szegedi kapuba Alilovicot Mikler váltotta. Első feladata egy hetes volt, Marguc azonban be lőtte. Ez volt a veszprémi játékos 9. gólja.

 

A másik oldalon Bánhidi ellen szabálytalankodtak, a büntetőt Radivojevic értékesítette (9-21). A Picknek ez volt a nyolcadik hétméterese, ebből ötöt lőttek be.

 

Bombac távolról próbálkozott, de a kapufát találta el. A kipannanóért hiába ugrott Bánhidi, a Veszprémé lett. Ez ellentámadásból szerencsére nem született vendég gól, egy szabálytalan zárás miatt a Szegedé lett a labda. A támadásból Mackovsek megszerezte a 10. hazai találatot.

 

A 36. percben 10 gólosra csökkentette a hátrányát a Pick, Tönnesen talált a kapuba tízméterről. A Veszprém időt is kért, hogy rendezzék egy kicsit a soraikat, mivel 7 perc alatt csak egy gólt szereztek.

 

A 37. percben hétmétereshez jutott a Veszprém, a Mikler-Marguc párharcból ismét az utóbbi került ki győztesen (11-22).

 

Bombac nem találja helyét, előbb eladja a labdát, majd belemeést fújnak ellene. Bodó pedig passz helyett az oldalvonalon túlra dobta a labdát. A Veszprém gólla büntette a hibákat (11-23).

 

A 40. percben kettő emberelőnybe került a Szeged, plusz újabb hétmétereshez jutott a hazai csapat, amelyet Radivojevic értékesített (12-23).

 

Radivojevic a szélről is betalált, így újra 10 gól lett a két csapat közötti különbség (13-23).

 

Bombac megint eladta a labdát, szerencsére a Veszprém is hibázott. Az ellentámadásból pedig Martins betalált.

 

Megint két rossz szegedi támadás, mind a kétszer büntetett a Veszprém, így visszaállt a 13 gólos különbség (14-27).

 

A 46. percben Rosta két perces büntetést kapott, a Elbera pedig gólt szerzett és már 14 góllal vezetett a Veszprém. 

 

Lauge emberhátrányból is betalál, a szegedi támadás Corallesnél ér véget. A támadásnál megszületik a Veszprém 30. gólja, ekkor már füttyszó is felharsant a nézőtéren. Minden bizonnyal nem a vendég szurkolók elégedetlenkedtek.

 

Rosta beállóból gyorsan szerzett két gólt, de ezekre mindig jött a veszprémi válasz (17-32).

 

Az 55. percben Mikler hetest védett és a támadásból Garciandria megszerezte a Szeged 20. gólját. De ezek csak apró szépségtapaszok (20-33).

 

Az 56. percben Martins szép gól lőtt egy kínai figurából. Az ellentámadás hétméteressel zárult, amelyet Elison lőtt be (21-35).

 

Ligetvári 11 méterről lőtt egy bődületes gól. (22-36)

 

A másik oldalon három lövés is a sáncban halt el, egyszerűen a kapuig nem jutottak el a szegedi lövések. 

 

Az utolsó gólt Radivojevic lőtte és kialakult a végeredmény (23-36).

 

Régen kapott ekkora verést a Szeged, legutóbb 1997-ben, amikor Barcelonaban 40-17-es vereséget szenvedett. Hazai pályán eddig 12 gólos különbség volt a legnagyobb, akkor is a Veszprém volt az ellenfél.