Egységesítik a hétvégi menetrendet Szegeden

Hétfőn délelőtt ülésezett a közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága. Többek között megszavazták a kertvárosi övezetek járdafelújítási, valamint játszótér-fejlesztési kereteit.

2020. július 27. 17:04

Egységesítik a hétvégi menetrendet Szegeden

A bizottsági ülésen elhangzott: a szegedi közösségi közlekedést működtető két társaság ésszerűsíti a hétvégi napokon érvényes menetrendet. Ez annyit jelent, hogy szeptember 1-jétől egységesül azon járatok menetrendje, amelyekre korábban más-más menetrend vonatkozott a szombati és vasárnapi napokon.

A változtatásokat egyrészt az utasszámlálási adatok, másrészt a hatékonyabb működés, és az állami forráselvonások indokolják.

A Volánbusz közel 39 millió, míg a Szegedi Közlekedési Társaság 81 millió forintot takarít meg a menetrendek egységesítésével.

Mint ismert, a szegedi közösségi közlekedésért felelős cégeknek hatalmas bevételkieséssel kell számolniuk: a koronavírus-járvány miatt a kormány korlátozó intézkedéseket hozott, emiatt drasztikusan visszaesett az utasszám.

Idén is lesz járdafelújítás a kertvárosi övezetekben

Minden évben segíti az önkormányzat a kertvárosi övezetek járdafelújítási programjait. A járdalapok elhasználódása miatt a felújítást, illetve a lapok cseréjét ezúttal 10 millió forintos keretösszeggel támogatja Szeged.

Bruttó 50 millió forintot költ az önkormányzat a játszóterek felújítására és fejlesztésére: összesen tizenhét játszóteret korszerűsítenek, bővítenek még idén. A részletekről későbbiekben bővebben is beszámolunk.

Sz. Gy.

Címlapon

mutasd mind