Egységes Szülői Front – Szeged: a tanároknak kell a megerősítés

Jól láthatóan ezt meg is kapják a hétfőn kezdődő sztrájk előtt a tanárok Szegeden és a vármegyében is. Az Egységes Szülői Front – Szeged felhívására szülők egy-egy csoportja „örökbe fogadott” egy-egy iskolát.
Bod Péter

2023. január 22. 18:40

Egységes Szülői Front – Szeged: a
tanároknak kell a megerősítés

Hogy mit jelent ez?

Nagyon egyszerűen annyit, hogy az aktivistákat tömörítő csoport tagjai egy, a napokban közzé tett felhívásra jelentkeztek, felosztották egymás között az iskolákat, aminek bejáratait vasárnap délután és este feldíszítették – mondta el néhány perccel 17 óra után a Madách Utcai Általános Iskolánál Szerencsés Tilla, az Egységes Szülői Front – Szeged egyik tagja a Szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak nyilatkozva.

 

– Két gyermekem van, az egyik a Madáchba jár, a másik szeptembertől lesz az iskola tanulója, ezért is érzem fontosnak a tanárok sztrájkja melletti kiállást – válaszolta a sajtó érdeklődésére Szerencsés Tilla, aki hozzátette: maga is tanár végzettségű, bár nem a szakmában dolgozik. Az édesanya családjában két generációra visszamenően vannak pedagógusok.

 

 

– A tanároknak kell a megerősítés – mondta el a mostani akció céljáról az Egységes Szülői Front – Szeged aktivistája, aki szerint a következő lépést és lépéseket a tanároknak kel megtenniük. – Azért dolgozunk, hogy a tanárok érezzék, hogy a támogatás megvan.

 

 

A Madách Utcai Általános Iskola bejáratán ott olvasható vasárnap este Babits Mihály a mostani helyzetre nagyon is alkalmazható, lényegre törő erkölcsi megalapozottságú mondata:

 

„vétkesek közt cinkos, aki néma.”