Egységes Szülői Front: Meg kell állítani az oktatás pusztítását – ez mindannyiunk közös ügye!

Kijöttek a szülők a fényre: a Dugonics téren a rektori hivatalhoz írták fel a kockakövekre az pedagógussztrájkok jelszavait. Az egyik alapító Hajnal Edina azt mondta cselekedni, segíteni akarnak, támogatni a pedagógusokat.
Garai Szakács László

2022. december 05. 10:59

Egységes Szülői Front: Meg kell
állítani az oktatás pusztítását – ez mindannyiunk közös ügye!

– Két gyerekem van. Az Orbán-kormány alatt folyamatosan romlott a helyzet az oktatásban, az átalakított nemzeti alaptantervvel, a szabad tankönyvválasztás megszüntetésével, az adminisztrációs terhek növelésével. Egyértelmű, hogy felrakták a békát lassan főni, és most már ott tartunk, hogy forr a víz. Nem azért jöttünk létre, hogy jól kiszitkozódjuk magunkat, és ne történjen semmi, cselekedni, segíteni akarunk, támogatni a pedagógusokat – mondta Hajnal Edina a rektori hivatal előtt.

 

 

Azt is mondta, azért is jött létre ez a csoport, hogy megmutassák Szegeden is, nem értenek egyet az oktatás pusztításával. – Szeretnénk inspirálni is más vidéki városokat is, hogy ilyen egyszerű akciókkal is el lehet juttatni az üzeneteket, mint a Kréta-akció. A pedagógusok nagyon félnek. A mostani gazdasági helyzetben ez valahol érthető, ugyanakkor ha egy emberként állnának ki, akkor nem tudnának mindenkit kirúgni. Ezért is bátorítjuk őket. Igen, baromi ijesztő, ha kirúgnak nyolc karinthys tanárt, de ha együtt felállnak, akkor nem tud mit tenni a hatalom. Ezért is vagyunk a sztrájk mellett: próbálunk gyerekfelügyeletet is szervezni: már vannak nyugdíjas pedagógusok, akik felajánlották a segítségüket.

 

Hajnal Edina azt is megjegyezte, az Orbán-kormány a gyerekek jövőjét kockáztatja azzal, hogy nem biztosítják a megfelelő környezetet az oktatáshoz.

 

Nyitóképünkön Hajnal Edina (jobbról), az Egységes Szülői Front egy másik tagjával, Kalydiné Bajza Ritával.