Egységben Magyarországért: ez lesz életünk hajrája, a következő kilenc napban dől el a sorsunk

„Zay-keltés” címmel tartott sajtótájékoztatót az Egységben Magyarországért.
Kékes Viktória

2022. március 25. 11:01

Egységben Magyarországért: ez lesz életünk hajrája, a következő kilenc napban dől el a sorsunk

A budapesti Hősök terén tartott eseményen Fekete-Győr András arról beszélt, hogy kilenc nap múlva történelmi és sorsdöntő választások elé nézünk Magyarországon. A momentumos politikus szerint ekkor dől majd el, hogy keletre, a putyini világba, vagy nyugatra a NATO-ba és az EU-ba szeretne-e Magyarország tartozni.

 

„Az Egységben Magyarországért nyugaton, az Európai Unióban képzeli el hazánk jövőjét.”

 

 

Fekete-Győr szerint az biztos, hogy szoros és kiélezett lesz a választás. A változás hírét ezért a következő napokban a sajtótájékoztató helyszínén bemutatott, plakátokkal és hangszórókkal ellátott kisteherautókkal viszik majd el mindenhová. Ezzel egy „utolsó körös mozgósítást tudunk majd csinálni és jövő hét vasárnap nem csak kormányt, rendszert, de korszakot is fogunk váltani.”

 

„Ez lesz életünk hajrája, a következő kilenc napban dől el a sorsunk” – vette át a szót Tordai Bence. 

 

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arra emlékeztetett, hogy a választás körülbelül harminc billegő körzetben fog eldőlni. Ezért ezekre fognak ők is fókuszálni. 

 

„Képesek vagyunk elvinni az igazságot, képesek vagyunk legyőzni a Fideszt” – zárta beszédét Tordai.

 

Bősz Anett megismételte az Egységben Magyarországért legfőbb kampányüzenetét. Eszerint három embernek kell eljuttatni a következő három üzenetet a következő napokban:

 

  1. Orbán Putyin embere. Nekünk a nyugathoz kell tartoznunk. Ehhez kormányt kell váltanunk.
  2. Orbán Viktor nem tudja megoldani a megélhetési válságot, hiszen ő okozta azt. Áremelés helyett bér- és nyugdíjemelésre van szükség.
  3. Ameddig Orbán a miniszterelnök, addig hazánk nem fog hozzájutni azokhoz az uniós forrásokhoz, amelyeket a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák enyhítésére hoztak létre. Erre csak az új, koalíciós kormány lesz képes.

 

Némi technikai malőr után a sajtó megjelent képviselői meghallgathatták, milyen üzenetet sugároznak majd a kisbuszok a korábban említett harminc billegő körzetben. Nem meglepő módon az Egységben Magyarországért kampánydalát és a fent bemutatott három üzenetet.

Címlapon

mutasd mind