Egységben Magyarországért: kiszámíthatóság, jogbiztonság és tisztességes bér kell!

Dolgozói szegénység, rabszolga törvény – ezek olyan kifejezések, amelyekkel az Orbán-kormány miatt ismerkedhetett meg az ország. Ma Magyarországon a munkavállalók végtelenül kiszolgáltatottak és az ellenzék szerint ezen változtatni kell. Az Egységben Magyarországért képviselői mai sajtótájékoztatójukon a megoldási javaslataikat ismertették.
Vass Imre

2022. január 26. 15:52

Egységben Magyarországért: kiszámíthatóság, jogbiztonság és tisztességes bér kell!

Mindenképpen változtatni kell a munkavállalók végtelen kiszolgáltatottságán. Az Orbán-kormány csak a munkáltatók, a multik érdekeit védi és nem a magyar emberekét. A munka világában is kellenek a fékek és az ellensúlyok – mondta Komjáthi Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese szerint a munkavállalók azt szeretnék, hogy kiszámítható környezetben, jó munkakörülmények között, biztonságban tisztességes bérért dolgozhassanak. Ezek elérése érdekében több javaslata is van az ellenzéknek, amelyeket a kormányváltás után meg is valósítanak majd. Többek között igazságosabbá tennék a személyi jövedelemadó rendszert, valamint az élelmiszerek áfáját is csökkentenék

 

Hangsúlyozta a rabszolgatörvény néven elhíresült szabályozást a kormányváltás után azonnal megszüntetik majd. Buzinkay György, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje szerint európai uniós minimálbérre van szükség hazánkban is. Hangsúlyozta megfelelő gazdasági és jogi körülményeket biztosítva támogatni kívánják a távmunkát, a rugalmas és a részmunkaidős munkavállalást.

 

Kiemelte, a nyugdíj előtt állók munkapiaci védelmi is nagyon fontos, a kormányváltás után ezt is meg kell teremteni. 

 

Horváth Jácint, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje elmondta a jogbiztonság megteremtése is elengedhetetlen, valamint szükséges a kamarai rendszer átalakítása is, hogy az a vállalkozók érdekében tevékenykedjen. Emellett megszüntetnék a kötelező kamarai díjat is. Hozzátette, az Unióból érkező támogatások elosztásának rendszerén is változtatni kell.

 

A kormányváltás után csökkentenék a pályázatokhoz kapcsolódó adminisztrációs terheket, állami garanciavállalású mikrohitelprogramot indítanának, valamint adókedvezményekkel is támogatnák a hazai kisvállalkozásokat.

 

Címlapon

mutasd mind