Egyre többen keverednek bele a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget érintő vesztegetési ügybe

Eddig már húsz gyanúsítottja van annak a vesztegetési ügynek, amelyben a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség is érintett. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész közölte Hadházy Ákos kérdésére.
Vass Imre

2022. május 07. 12:41

Egyre többen keverednek bele a Pénzügyminisztériumot és a
Miniszterelnökséget érintő vesztegetési ügybe

Eddig 18 gyanúsítottról lehetett tudni, ellenük hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt kezdett el nyomozni a Központ Nyomozó Főügyészség. Mint kiderült, további két fővel emelkedett a számuk.

 

A minisztériumi dolgozók kenőpénzeket fogadtak el magángazdasági szereplőktől a GINOP-támogatásra beadott pályázataik kedvező elbírálásáért.

 

Hadházy Ákos független képviselő kérdéseire válaszolva Polt Péter közölte, az eljárás Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága feljelentése alapján indult. A nyomozás érdekei miatt a legfőbb ügyész azonban azt nem mondta meg, hogy milyen uniós projektek érintettek az ügyben. 

 

Azt azonban elárulta, hogy eddig 20 embert hallgattak ki, közülük 12-an gazdálkodó szervezetek képviselői, heten pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselők, akik a Pénzügyminisztériumban, valamint a Miniszterelnökségen dolgoztak. Egy személy kilétére nem tért ki Polt Péter.