Egyre népszerűbbek a halloweeni közösségi rendezvények: Felsővárosról is eljöttek Újszegedre tököt faragni

Tökfaragással, vidám, zenés műsorral, csillámtetoválással és tökös-almás pitével várták a Herke utcai játszótéren szerda délután azokat, akik időben szerettek volna felkészülni halloweenre. Még Felsővárosból is eljöttek tököt faragni.
Rafai Gábor

2022. október 26. 18:08

Egyre népszerűbbek a halloweeni közösségi
rendezvények: Felsővárosról is eljöttek Újszegedre tököt faragni

– Felénk is egyre népszerűbbek a halloweeni programok, egyre többen faragnak otthon tököt és teszik ki az ablakba. Arra gondoltunk, csináljuk ezt közösen – mondta Mihálik Edvin.

 

A városrész önkormányzati képviselője azt is elmondta, a rendezvényre ötven faragni való tököt hoztak, amit azután haza is vihetnek a családok. 

 

A közösségi kézműveskedést, hogy még vidámabb legyen a hangulat, zenés műsorral is megtoldották, aki pedig megéhezett, megszomjazott, azt tökös-almás pitével és meleg teával kínálták. Ráadásul az első három legkülönlegesebb tököt még díjazták is a nap végén.

 

– Felsővárosból jöttünk az öt éves kislányommal, aki már napok óta nagyon készült erre az eseményre – mondta Márta Anita. 

 

 

Ő faragta, a kislánya pedig kitakarította a tök belsejét, hogy előkészítsék a mécses helyét.

 

Romhányi Dóra és barátnője Batman figurát faragott a kerek tökbe, ami minden bizonnyal eséllyel indulhat a versenyen. 

 

(A program „A közösség ereje” elnevezésű rendezvénysorozat keretében valósult meg, amelyet az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetési előirányzat, vissza nem térítendő támogatás formájában finanszíroz.)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind