Egyetemi bajnokok lettek a szegedi Pápai testvérek

Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.
Vass Imre

2022. november 25. 08:47

Egyetemi bajnokok lettek a szegedi Pápai testvérek

Hatalmas múltú eseménynek számít a hazai sportéletben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, amelyet szinte minden sportágban megrendez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a felsőoktatásban tanulók részére. Így van ez tollaslabdában is, ahol ráadásul két kategóriát választanak szét: a műanyaglabdás esemény az amatőrök, a toll kategória a gyakorlott versenyzők terepe. Utóbbiban a férfi páros számban szegedi siker született, hiszen a Szegedi Tudományegyetemet, illetve az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-t képviselő Pápai Balázs és Pápai Bálint nyert Cegléden.

 

– Mindketten matematikus szakon tanulunk, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon először vettünk részt az egyetemet képviselve. A csoportban két párost vertünk meg, majd jött az elődöntő és a döntő, amelyeket szintén sikerrel zártunk. A mezőny természetesen nem volt egy profi versenyhez hasonlítható, de sok pécsi játékos elindult, akik ellen mindig presztízs játszani. Örülünk az aranynak, illetve annak is, hogy méltóképpen képviselhettük a Szegedi Tudományegyetemet – fogalmazott Pápai Balázs, aki ezen a hétvégén már egy szlovéniai nyílt nemzetközi versenyen szerepel testvérével.