Egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy az oroszok kazettás bombákat is bevetettek

Hírösszefoglaló az orosz–ukrán háborúról 2022. június 13-án délelőtt.
Garai Szakács László

2022. június 13. 08:46

Egyértelmű bizonyítékok vannak
arra, hogy az oroszok kazettás bombákat is bevetettek

10 ezer 912-en érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán–magyar határszakaszon 5330 ember lépett be vasárnap Magyarország területére, a román–magyar határszakaszon belépők közül 5582-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 268 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Vonattal 180-an, köztük 102 gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre vasárnap.

 

Át kell kelni a nagy folyókon: erről szól majd a háború a nyáron

Oroszország donbaszi frontvonalának egy kilencven kilométeres szakasza a Sziverszkij-Donyec folyótól nyugatra fekszik, és ahhoz, hogy sikereket érjenek el „vagy oldalazó akciókat, vagy támadó jellegű folyami átkeléseket kell végrehajtaniuk” – közölte Twitteren a brit védelmi minisztérium.

 

 

A folyami átkelések azért különösen nehezek, mert az ukránok visszavonulás közben a legtöbb hidat sikerrel robbantják fel, teszik tönkre

 

Ukrajnának bizonyítéka van arra, hogy az oroszok már eddig is használtak kazettás bombákat

A BBC öt különböző helyet is megnézett Harkivban, ahol a kazettás bombák becsapódására utaló, jellegzetes nyomokat találtak. Az ezekről készült fotókat három, különböző fegyverszakértőnek mutatták meg, és mind azt mondták, hogy a nyomok kazettás bombák használatára utalnak.

 

Az Amnesty International ezért háborús bűnök elkövetésével vádolta meg Oroszországot.