Egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket a tramtrain

Hiába ígérte Lázár János, hogy a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos lesz a leggyorsabb és legolcsóbb közlekedési eszköz, a 72 milliárdból megvalósult tramtrain ezidáig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ennek oka, hogy továbbra sem képes megbízható üzemelésre különböző hibák miatt. Az ügyben Lázár János és a hatósági felügyeletet ellátó Innovációs és Technológiai Minisztérium is hallgat.
Kékes Viktória

2022. február 18. 14:15

Egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket a tramtrain

2021 novemberében indult el a tramtrain Szeged és Hódmezővásárhely között. Ekkor még azt ígérték, hogy a menetidő 30–35 perc lesz és januártól 20 percenként indul majd egy-egy járat. Ehhez képest a menetidő 50 perc körül van, a beígért járatsűrítésre pedig azóta is hiába várunk. 

 

Ennek oka, hogy a sajtóban megjelent problémát (miszerint nagy sebességnél jelentősen kígyózik a szerelvény) továbbra sem sikerült megoldani, hiába állította ezt a rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely. A Telex úgy tudja, a megoldás a jármű lengéscsillapítóinak cseréje lehet. Hivatalos információk birtokában azonban még ez sem jelenthető ki 100 százalékos biztonsággal. Márpedig a lap megkeresésére sem Lázár János, sem az ügyben a hatósági felügyeletet ellátó Innovációs és Technológiai Minisztérium nem válaszolt.

 

Az mindenesetre bizonyos, hogy az áprilisi országgyűlési választásokig ha hibásan is, de ingyenesen járnak a szerelvények, még akkor is, ha a korábbi ígéreteknek nem tudnak megfelelni. 

Címlapon

mutasd mind