Egy újabb fideszes hazugság: zárva marad a Tiszavirág, nem érkezett meg a kormánytól az ígért januári támogatás a sportuszodának

Garai Szakács László

2023. január 02. 12:24

Egy újabb fideszes hazugság: zárva
marad a Tiszavirág, nem érkezett meg a kormánytól az ígért
januári támogatás a sportuszodának

Körülbelül százmillió forint a Tiszavirág Sportuszoda rezsije az új energiaárak alapján: tavaly karácsony előtt érdeklődött erről a kormány Szeged önkormányzatánál. Erről Botka László is beszélt a Szeged Televízió Téma című műsorában december 14-én:

 

„van egy ígéret arra, hogy január 1-jétől meg fogják hosszabbítani” az ősszel adott támogatást.

 

November 3-i keltezéssel kapott az önkormányzat egy levelet Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól, amiben a fideszes politikus azt írta, 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány Szegednek arra, hogy októbertől működtesse a Tiszavirág Sportuszodát, fizetni tudja az intézmény rezsiszámláit. Ez a támogatás 2022 utolsó negyedévére vonatkozott.

 

 

„Mi így is nyitottak vagyunk, aláírtuk a szerződést, vállaltuk a kötelezettségeket, ha ezt január elsejétől is akarják adni, akkor erre is nyitottak vagyunk” – mondta Balogh Judit hírigazgatónak Botka László polgármester.

 

 

Mostanra kiderült, mégsem akarja valamiért adni a támogatást a Fidesz-kormány. A Tiszavirág Sportuszoda zárva, egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy kinyit március 3. előtt.