Egy szépen betett tizi a szünet előtt elég volt ahhoz, hogy győzzön a püspöki csapat: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0

A Kecskemét botlott Nyíregyházán, így felléptek a dobogóra a kék-fekete-zöldek.
Garai Szakács László

2022. április 06. 20:42

Egy szépen betett tizi a szünet előtt
elég volt ahhoz, hogy győzzön a püspöki csapat: Szeged-Csanád
Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Aqvital FC Csákvár 1–0 (1–0)

Merkantil Bank Liga NB II. 31. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum. Vezette: Oláh Gábor, asszisztensek: Baghy Csaba, Urgyán Antal.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Ódor, Pejović, Gajdos, Farkas, Horváth (Debreceni, 89.), Vári, Bencze, Kővári (Kóródi, 55.), Kovács, Csoboth (Gréczi, 71.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Karacs, Mim (Torvund, 69.), Kártik (Magyar, 69.), Mészáros (Derekas, 55.), Ominger, Major, Vaskó, Baracskai (Tamás, 55.), Molnár (Makrai, 83.), László. Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Horváth (44. – 11-esből).

Sárga lap: Horváth (21.), Kővári (36.), Major (37., 86.), Vaskó (43.), Ódor (59.), Kóródi (73.), Derekas (91), Karacs (92.).

Kiállítva: Major (86.).

 

Az első félidő hajrájáig semmi nem utalt arra, hogy NB II-es meccset nézünk streamen, egészen normálisan játszottak a csapatok, ám ekkor egy előrevágott szegedi labda úgy pattant át Major labdarúgón, hogy egyből megérkeztünk a Merkantil Bank Ligába. Gajdos a bal oldalon levette a labdát, bevezette a tizenhatos előterébe, ahol Csobothhoz játszott, aki csinált egy cselt, és közben lehetősége lett elesni, megtette, fújható büntető volt, Oláh meg is adta.

 

A labda mögé végül Horváth állt, aki három lépésről „futott” neki, elküldte jobb Auerbachot és balra bepasszolta a tizenegyest, itt a gól.

 

 

A második félidő a közepéig volt igazából érdekes, akkorra értették meg a srácok, ez ma 1–0 lesz, a 65. perctől már csak a cserék és az egymás rugdosása jelentett izgalmat.

 

Újabb győzelmével és azzal, hogy a Kecskemét Nyíregyházán 2–2-re végzett a püspöki csapat fellépett a dobogóra. Hétfőn újabb tévés meccset játszanak, most a Vasassal. Egyszer ez már bejött, már a tévés meccs a Diósgyőr ellen. Ha Angyalföldön is nyernének, az tényleg érdemi bejelentkezés lenne az NB I-re. Ami a szezon elején azért inkább tűnt romantikusnak, mint valós lehetőségnek.

 

Itt az egész meccs, az íze végett, vagy hogy kell ezt mondani…

Vélemények

mutasd mind