Egy semmire sem jó győzelem: Ghána–Uruguay 0–2 (0–2)

Uruguay már az első félidőben két gólt szerzett Ghána ellen, azonban még egy gól kellett volna a továbbjutáshoz, mivel Dél-Korea legyőzte Portugáliát így az a két csapat jutott tovább a H-csoportból.
Vass Imre

2022. december 02. 19:21

Egy semmire sem jó győzelem: Ghána–Uruguay 0–2 (0–2)

Portugália mellett a másik három válogatottnak is esélye volt a továbbjutásra, csak ehhez a megfelelő eredmények kellettek. Ez végül is Dél-Koreának jött össze.

 

Küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott az első félidő eleje, azonban kevés helyzetet tudtak kialakítani a csapatok. Az első gólszerzési lehetőség Uruguay előtt adódott, Darwin Núnez nem tudta jól befejezni a támadást. Helyzetig Ghána is eljutott, sőt, több mint helyzetig, hisz az uruguayi kapus, Rochet szabálytalankodott. A játékvezető egy rövid VAR-ozás után a büntető pontra mutatott. A 11-est André Ayew végezte el, azonban Rochet javította a hibáját és kifogta a lövést.

 

A 26. percben megszerezték a vezetést a dél-amerikaiak. Núnez beadása Suárezt találta meg, lövését azonban Lawrence Ati-Zigi kapus még fogta, de a kipattanó Giorgian de Arrascaeta elé került, aki fejjel nem hibázott. (0–1).

 

 

Nem telt el hat perc, növelte előnyét Uruguay. Ismét Suárez volt a főszereplő, aki jó labdát adott De Arrascaeta-nak, akik kapásból belőtte a saját és csapata második gólját. 

 

A második félidő elején Núnez esett nagyot a 16-oson belül, de a VAR alapján nem követtek el ellene szabálytalanságot, így mehetett tovább a játék.

 

Ghána nem adta fel, Kudus kétszer próbálkozott. Az egyik lövése elkerülte a kaput, a másikat fogta Rochet kapus.

 

A 85. percben az uruguayi játékosok számára kiderült, kevés a két gól a továbbjutáshoz. Fel is pörgették a játékot, több helyzet is adódott a dél-amerikai csapat előtt, azonban egyiket sem tudták gólra váltani, így maradt a így maradt a 0–2 és ezzel az is eldőlt, hogy a két csapat utazhat haza.

 

 

Portugália mögött tehát Dél-Korea jutott tovább. A portugálok a legjobb 16 között a G-csoport második helyezettjével találkoznak, míg az ázsiaiak ugyanennek a kvartettnek a győztesével (jó eséllyel Brazíliával).

 

Ghána–Uruguay 0–2 (0–2)

al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion, 43 443 néző. Vezette: Daniel Siebert (német)

Ghána: Ati Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Baba – Partey, Abdul Samed (Kyereh, 72.) – Kudus (Issahaku, 90+8.), A. Ayew (Bukari, a szünetben), J. Ayew (Sulemana, a szünetben) – Inaki Williams (Semenyo, 72.). 

Szövetségi kapitány: Otto Addo

Uruguay: Rochet – G. Varela, José Giménez, Coates, Mathías Olivera – De Arrascaeta (Maxi Gómez, 80.), Bentancur (Vecino, 34.), Valverde – Pellistri (De la Cruz, 66.), Luis Suárez (Cavani, 66.), D. Núnez (Canobbio, 80.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso

Gólszerző: De Arrascaeta (26., 32.)

Vélemények

mutasd mind