Egy pohár forró ital, meg néhány szem szaloncukor: ennyi már elég a boldogsághoz

A Somogyi-könyvtárnál Halász Noémi és Körmendi Zoltán osztott az arra járóknak teát.
Garai Szakács László

2022. december 16. 18:07

Egy pohár forró ital, meg néhány
szem szaloncukor: ennyi már elég a boldogsághoz

– Ingyen van! Nem kérünk érte semmit! – ez volt a két varázsmondat, hiszen a karácsonyi vásár közelében joggal hihette bárki, pénzben kerül a tea. De ingyen volt, és ingyen lesz majd december 21-én is, a következő alkalommal. A Momentum két szegedi politikusa, Halász Noémi városi alelnök és Körmendi Zoltán városi elnök állt ki néhány termosz teával és egy nagy doboznyi szaloncukorral, hogy „megvendégelje” az arra járókat. Szinte mindenki megállt, mindenkinek jól esett, hogy megszólítják. Egy dologról nem volt szó: politikáról, az emberek jelentős része nem is biztos, hogy tudta, a Momentum politikusai kínálják meg. De ez így volt jól.

 

.

Halász Noémi jegyezte meg, szerveztek már ilyen alkalmat máskor is, és az emberek rendre meglepődnek azon, hogy van ilyen, hogy egyszer csak kapnak egy pohár forró teát, meg néhány szem szaloncukrot csak úgy. – Nagyon el vagyunk szokva ettől – mondta Halász Noémi.

 

Hátha újra divatban jön egy kicsit, hogy érdek nélkül adunk valamit a másiknak. És csak egy mosolyt meg egy köszönömöt kapunk érte cserébe.