Egy nyuszi, két nyuszi, három nyuszi haj, avagy tavaszváró a Herke utcai játszótéren

Rendelni sem lehetett volna jobb időt a péntek délután Újszegedi Nyuszis Napra a Herke utcai játszótéren szervezett tavaszváró programra, mint amit a szervezők és a kilátogatók kaptak. Mindenki a húsvétot várja, aminek csalhatatlan előjele, hogy a nyuszik már megérkeztek. És velük a tavasz is.
Bod Péter

2023. március 31. 16:34

Egy nyuszi, két nyuszi, három nyuszi haj, avagy tavaszváró a Herke utcai játszótéren

Az Újszegedi Nyuszis Napot ezúttal a Herke utcai játszótérre hirdették meg, ami ideális helyszín ilyen programhoz, és a szervezők bőséggel gondoskodtak arról, hogy ezen a délutánon egyetlen kilátogató se unatkozzon. 

 

Kézműves foglalkoztató várta a kicsiket, az első száz látogató Kindertojást kapott, ami mellett teával és kaláccsal kedveskedtek a vendégeknek. Leginkább a gyerekek kedvébe azzal szerettek volna járni, hogy három tapsifüles aktív résztvevője volt a délutánnak, akiket körbe szeretgethettek a gyerekek. A nyuszik a nagy érdeklődés láttán némileg megszeppentek, de láthatóan jól viselték a feléjük áradó gyermeki szeretetet. 

 

 

Egy város erejét legjobban az mutathatja, hogy milyen helyi közösséggel, közösségekkel rendelkezik. Minden olyan rendezvény után, amilyen ez a mai is, egy még jobb közösség fog létrejönni – mondta el a Szeged.hu és a Szeged Televízió érdeklődésére Mihálik Edvin, az újszegedi városrész önkormányzat képviselője. 

 

Emlékeztett rá, hogy legutóbb közösségépítő céllal adventkor szerveztek a választókerületben rendezvényt, most pedig a tavaszvárás miatt gyűltek össze. Az időjárás velük van, jó találkozni egymással, jó együtt lenni – fogalmazott Mihálik Edvin.

 

Arról, hogy biztosan jó legyen a hangulat a Sajtkukac Duó nevű zenekar gondoskodott, amely megannyi gyerekdallal lopta be magát a legkisebbek szívébe. Szép délután volt ez a Herke utca játszótéren.