Egy nemzetközi utazási portál több tízezer látogatója szerint a Szegedi Vadaspark hazánk ötödik legjelentősebb látnivalója

A háromezer hazai idegenforgalmi attrakciót rangsoroló toplista ötödik helyére szavazták be a Szegei Vadasparkot a TripAdvisor világszerte ismert közösségi platform utazói. A több tízezer szavazat alapján összeállított rangsorban a szegedi állatkert olyan neves idegenforgalmi látványosságokat is megelőz, mint a diósgyőri vár, a Halászbástya, vagy a Hortobágyi Nemzeti Park. A lista első ötszáz helyén további kilenc szegedi látványosságot is találtunk.
Rafai Gábor

2022. február 14. 19:21

Egy nemzetközi
utazási portál több tízezer látogatója szerint a Szegedi Vadaspark hazánk
ötödik legjelentősebb látnivalója

Szeged évek óta az első tíz legkedveltebb hazai turistacélpont között szerepel. A települések sorrendjében Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Sárvár, Balatonfüred, Sopron, Szeged és Eger került fel legutoljára is a listára.

 

A turistáknak az egyik leginkább mérvadó oldal az interneten, a TripAdvisor utazási portál, amely most arról kérdezte több tízezer látogatóját, hogy mely szabadidős tevékenységek, helyszínek emelkednek ki a sok ezer hazai lehetőség közül.

 

A legjobb tíz közé mindössze két ikonikus budapesti látnivaló került be, a nyolc vidéki turista attrakció között találunk balatoni, hortobágyi, debreceni és győri látnivalókat is, Szegedet pedig az ötödik helyre repítette a vadasparkja.

 

Bár több meglepetést is tartogat a toplista, az első hely mégis papírforma: a legkedveltebb magyarországi látnivaló a Parlament. Az országházat több mint 41 ezren értékeltek, közülük 39 ezren kitűnő és nagyon jó pontszámot adtak. A Steindl Imre tervezte épületet kívülről és belülről is dicsérik az oldalon rövid beszámolókban, sokan kötelező látnivalóként említik – írja a listát szemléző női portál, a femina.

 

Ezüst érmes lett az egri Szépasszonyvölgy, amelyet hangulatáért és a jó borokért ajánlanak a korábban ott járt turisták az emberek figyelmébe.

 

Felfért még a dobogóra adebreceni Nagyerdei Park is. A bronzérmes helyszínben gyönyörű a környezet és sokféle program kínálkozik. Sokan dicsérik a jól karbantartott sétautakat, pihenésre alkalmas helyeket, de a közeli parkoló és fürdő is pluszpontokat ért.

 

A negyedik helyezett a már távolról nagyon látványos hévízi Szentlélek-templom lett. Az impozáns épület egészen megigézte az ide érkezőket.

 

A TripAdvisor-felhasználók véleménye szerint az ötödik helyezett a Szegedi Vadaspark, ahol nagyon sokan kiemelték a komplexum színvonalát, rendezettségét és az állatok sokféleségét, jó tartását, valamint nagy életterét. A szavazatok leadásakor az itt rendszeresen szervezett interaktív programok, a jó megközelítés és a természetközeli, erdei hangulat is sokat nyomtak a latban.

 

A szegedi állatkertet Győr barokk óvárosa követi a listán, amit a nagy múltú, gyönyörű épületei miatt kedvelnek elsősorban az utazók.

 

A több tízezer értékelő listáján adiósgyőri vár lett a hetedik. A történelmi látványosságot sokan a korhű viseletben vezetett idegenvezetésért dicsérték, dea vár mögötti Tündérkert is számtalan turista kedvence.

Igazi meglepetés, hogy a Szegedi Vadasparktól három hellyel is lemaradva, mindössze a nyolcadik helyre fért fel a Halászbástya. A fővárosi idegenforgalmi látványosságot elsősorban kiváló panorámája okán említik az utazók.

 

A kilencedik hely egy siófoki szabadidőközponté, a Bella Állatparké lett. Az értékelők az itt található park tisztaságát emelték ki elsősorban, és azt, hogy a parkban élő állatokat meg is lehet simogatni.

 

A TOP10 utolsó helyén aHortobágyi Nemzeti Park végzett, ahol a természeti kincsek látványa mellett elsősorban a csikósbemutatókat és a terepjárós szafarikat emelték ki az utazási portál látogatói.

 

A 3027 szabadidős helyszínt rangsoroló lista első száz helyén még három szegedi látványosságot találtunk: a dóm az 55., az új zsinagóga az 58., a Napfényfürdő pedig 98. helyre futott be.

 

A háromezres listán találkoztunk még a Kárász utcával, a Széchenyi térrel, a Reök-palotával, a Szent István téri műemlékvíztoronnyal, a Móra Ferenc Múzeum megújult épületével és a Hősök kapujával is.