Egy lesgól itt, egy lesgól ott, szabályos meg sehol: Dánia–Tunézia 0–0

Küzdelmes mérkőzésen osztoztak meg a pontokon a csapatok. Mind a két együttes előtt voltak lehetőségek, gólok is születettek, azonban azokat les miatt nem adták meg.
Vass Imre

2022. november 22. 18:21

Egy lesgól itt, egy lesgól ott, szabályos meg sehol: Dánia–Tunézia
0–0

Világbajnokság, Katar, 1. forduló, D csoport

Dánia–Tunézia 0–0

al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion), 42 ezer 925 néző. Vezette: César Arturo Ramos Palazuelos (mexikói)

Dánia: Kasper Schmeichel – Joakim Andersen, Simon Kjaer (Mathias Jensen, 65.), Andreas Christensen – Rasmus Kristensen, Pierre-Emil Hojbjerg, Thomas Delaney (Mikkel Damsgaard, 45+1.), Christian Eriksen, Joakim Maehle – Andreas Skov Olsen (Jesper Lindström, 65.), Kasper Dolberg (Andreas Cornelius, 65.)Tunézia: Ájmen Damen – Montasszar Talbi, Dylan Bronn, Jasszin Meriah – Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, 88.), Aissa Laidouni (Vajdi Kesrida, 88.), Ellyes Skíri, Alí Abdi – Anisz ben-Szliman (Naim Sliti, 67.), Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 80.), Jusszef Mszakni (Hannibal Mejbri, 80.)
Sárga lap: Kristensen (24.), Jensen (78.), illetve Kenisszi (86.)

 

Az első félidő elején Tunézia veszélyesebben támadott. A 11 percben Dräger 18 méterről lőtt kapura, a labda Christensenről vágódott le és csak centikkel kerülte el a dán kaput. A szögletet követően a röviden érkező Mszakni csúsztatott a kapu fölé.

 

10 perc múlva Eriksen szögletét követően Dolberg elől tisztáztak a tunéziai védők, majd Andersen 16 méteres lövése szállt a kapu fölé.

 

A félidő közepén Dzsebali félpályáról vezette a labdát a kapura, el is lőtte Schmeichel mellett, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

 

A másik oldalon egy újabb szöglet után – amelyet most is Eriksen végzett el – a labda Höjbjerg elé került, a lövését azonban Dahmen védett.

 

A félidő végén a legnagyobb tunéziai helyzet maradt ki. Egy bedobást követően Dzsebali ugrott ki a labdával, 7 méterről megpróbálta átemelni a kifutó Schmeichel-en a labdát, azonban a kapus óriási bravúrral szögletre mentett.

 

 

A második félidő megint tunéziai helyzettel indult, Dräger beadását Dzsebali lőtte kapura, azonban végül Andersenről pattant szögletre a labda.

 

Az 55. percben Skov Olsen találta a kapuba, azonban korábban már Damsgaard lesen állt, így a bíró érvénytelenítette a találatot.

Negyedóra múlva Eriksen vezette a labdát, majd 17 méterről ballal kapura lőtt, azonban Dahmenóriási bravúrral védett. 

 

Alig egy perccel később a kapufa sietett a tunéziaiak segítségére. Eriksen újabb szögletét Christensen keretbe fejelte a kapu előtt, Cornelius érkezett, azonban közvetlen közelről a kapufára fejelte.

 

A 71. percben a VAR került a középpontba, a dán 16-oson belül Andersen kezére pattant a labda, de végül a visszanézést követően nem ítélt büntetőt a bíró.

 

Ezt követően néhány sárga lap és csere színesítette a játékot. A hosszabbításban azonban ismét VAR-ozni kellett. A 16-oson belül egy tunéziai védő kezéhez ért a labda, de végül a videózás után a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

 

A D csoport másik mérkőzésén:

 

A D csoport állása:

 

  1. Franciaország 3 pont
  2. Dánia 1 pont
  3. Tunézia 1 pont
  4. Ausztrália 0 pont.