Egy kis szépségtapasz a szerdai vereség után: MOL Tatabánya KC–OTP Bank-Pick Szeged 31–33 (15–18)

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a szegedi győzelem Tatabányán, igaz nem is volt könnyű megszerezni a két pontot, hisz a hazaiak minden megtettek a győzelemért.
Vass Imre

2023. március 25. 20:24

Egy kis szépségtapasz a szerdai vereség után: MOL Tatabánya
KC–OTP Bank-Pick Szeged 31–33 (15–18)

MOL Tatabánya KC–OTP Bank-Pick Szeged 31–33 (15–18)

Férfi kézilabda NB I., 19. forduló. Tatabánya, Multifunkciós csarnok, 5 ezer néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

MOL Tatabánya KC: Székely – Rodríguez P. 1, Ancsin 5, Győri M. 4/3, Vilovszki 4, Obradovics 2/1, Ugalde 5. Csere: Nagy B. (kapus), Bodor 5, Pergel 2, Maras 3, Edwards.

Vezetőedző: Tombor Csaba.

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Radivojevics 12/4, Tönnesen, Mackovsek 3, Bánhidi 5, Szita 2, Bombac 1. Csere: Alilovic (kapus), Rosta, Garciandía 6, Bodó 3, Blonz 1, Gaber.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 5/4, ill. 4/4.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

 

Szegedi gólokkal kezdődött a mérkőzés, Mackovsek és Szita is betalált. Azonban a Tatabánya gyorsan egyenlített. Ezt követően ismét négy szegedi gól következett, az egyiket Bánhidi szerezte. Ekkor időt kért Tombor Csaba, a hazaiak edzője. Továbbra is tartotta az előnyén a Szeged, a 18. percben Garciandía góljával már 5 gól volt az előny (12-7).

 

Ezt követően feljött a Tatabánya, Gaber kiállítása után 2 gólra zárkóztak. De Radivojevics és Blonz is betalált, így a félidőben 18-15-re vezetett az OTP Bank-Pick Szeged.

 

A második félidő szintén szegedi góllal indult, Radivojevics talált a hálóba. Majd Garciandía két góljával ismét 5 gólos lett a Pick előny. A Tatabánya azonban továbbra sem adta fel és ismét felzárkóztak. Azonban Radivojevics tarthatatlan volt, ismét nagyobb lett az előny. 

 

A hazai gárda továbbra sem adta fel és ismét két gólra csökkentette a hátrányát. Majd egymás utáni három tatabányai találat után már csak egy volt közte. Alilovic nagyot védett, Garciandía pedig hetest harcolt ki, amit Radivojevics értékesített. 

 

A vége 31-33 lett. A mérkőzés legjobbja Radivojevics volt, aki 12 gólt lőtt.

 

Fotó: pichandball.hu