Egy kicsit ráijesztett a Szeged a szurkolóira, de a végén minden kiegyenesedett: Ferencváros TC–OTP Bank-Pick Szeged 33–37 (19–17)

Nem sok idejük volt pihenni a szegedi játékosoknak, hisz csütörtökön Magyar Kupa meccset játszottak, szombaton pedig már a bajnokságban kellett pályára lépniük. A fáradság látszott is a játéksokon, az első félidőben még két góllal a zöld-fehérek vezettek, de végül behúzták a mérkőzést a Kékek.
Vass Imre

2023. március 18. 19:41

Egy kicsit ráijesztett a Szeged a szurkolóira, de a végén
minden kiegyenesedett: Ferencváros TC–OTP Bank-Pick Szeged 33–37 (19–17)

A mérkőzésre Mikler pihenőt kapott, így helyette a fiatal Luka Krivokapics védte a szegedi kaput.

 

Fradi góllal indult az összecsapás, amely Bodó válaszolt. Felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnybe kerülni. Kétszer is két gólra ellépett a Fradi, de a Szeged mindig egyenlíteni tudott. 

 

A félidő közepén is döntetlen volt az állás. Öt perccel a szünet ismét kétgólos előnybe kerültek a zöld-fehérek és végül ez a 30. perc végére is megtartották. 

 

A második félidőben sem változott a játék képe, küzdött a Ferencváros, a Szeged pedig futott az eredmény után. A 41. percben a Pick átvette a vezetést (24-25). Ekkor még próbált kapaszkodni a Fradi, de végül csak kiütközött a két csapat közötti különbség és ez a gólokban is megmutatkozott. A mérkőzés utolsó perceiben továbbnövelte előnyét a Pick Szeged, a három B, Blonz, Bombac és Bodó is betalált, így a végén 33-37-re győzött az OTP Bank-Pick Szeged. 

 

A csapatra jövő héten szerdán ennél sokkal nehezebb feladat vár, hisz 18.45-től a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a Telekom Veszprém együttesét fogadja a PICK Arénában. 

 

Ferencvárosi TC-OTP Bank - PICK Szeged 33-37 (19-17)

K&H férfi kézilabda liga. 18. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 600 néző. Vezette: Horváth, Marton.

FTC: Vezetőedző: Győri – Bujdosó, Ónodi Jánoskúti 4, Debreczeni 3, Nagy B. 10/4,  Bognár 2, Kovacsics 3. Csere. Borbély (kapus),  Lékai 2, Mikita, Pordán 3, Prainer 2, Balogh, Imre 1, Csörgő 3.

Vezetődző: Pásztor István

OTP Bank - PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 2, Stepancic 1, Bombac 5, Rosta 7, Bodó 7, Frimmel 4/1. Csere: Krivokapic (kapus), Mackovsek 1, Blonz 2/2, Garciandía 5, Szita, Tönnesen 1, Sostaric 2.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor

Kiállítás: 6, ill. 8 perc

Hétméteres: 4/4, ill. 5/3

 

Fotó: pickhandball.hu