Egy kicsit elkésve, de lakossági tájékoztató kampányt indít az MVM

Miután a fél ország a kapott gáz- , valamint áramszámlákat próbálja meg értelmezni, és kétségbesetten próbál rájönni miért és mennyit kell fizetnie, az MVM végre úgy döntött próbál segíteni a fogyasztóknak.
Vass Imre

2022. szeptember 07. 18:40

Egy kicsit elkésve, de lakossági tájékoztató kampányt indít
az MVM

Az MVM lakossági tájékoztatási kampányt indít szeptemberben számos online felületen, amelyben a társaság bemutatja többek között az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig - közölte az MVM szerdán.

 

A közleményben azt írták, a rezsicsökkentés továbbra is minden magyar háztartás számára megmarad az átlagfogyasztás mértékéig. A 2022. augusztus 1-je és a 2023. július 31-e közötti időszakban a lakossági ügyfelek 2523 kilowattóra (kWh) áramot, és legalább 1729 köbméter (m3) földgázt vásárolhatnak rezsicsökkentett áron.

 

Hangsúlyozták, a lakossági tájékoztató kampányt annak érdekében indítják, hogy az új rezsiszabályok könnyebben érthetők legyenek az ügyfelek számára. A népszerű közösségi felületeken, online médiumoknál és az MVM weboldalain is megtekinthető kisfilmekben az ügyfelek tájékoztatást kapnak a rezsicsökkentéssel kapcsolatos legfontosabb információkról.

 

A társaság bemutatja az energiaszámlákkal és az elszámolással kapcsolatos információkat, az elszámolási módok különbségeit a diktálás és az átalánydíjas számlázás esetén, amelyek között az ügyfelek bármikor szabadon válthatnak. Az MVM részletes tájékoztatást ad továbbá az elérhető kedvezményekről, illetve a társasházakat és a H tarifát érintő kérdésekről.

 

A számlázással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban az MVM részletes, számos kérdésre választ adó tájékoztató weboldalt állított össze -  tájékoztatott az MVM.