Egy hidegfront rendetlenkedik a közelünkben, szerencsére sem esőt, sem nagyon hideget nem hoz

Onnan veheti észre a rosszalkodást, hogy nem látja a napot, mert teljesen beborul az ég Szeged felett. A legrosszabbkor, egyébként: megnézhetnénk egy részleges napfogyatkozást ebédidőben, de így...
Garai Szakács László

2022. október 25. 07:02

Egy hidegfront rendetlenkedik a
közelünkben, szerencsére sem esőt, sem nagyon hideget nem hoz

Amikor elindulunk dolgozni, akkor még egy kicsit láthatjuk a napot, ha jó városrészből indulunk – vannak olyan részei Szegednek, amik már most, ennek a néhány mondatnak az írása közben talpig felhőben vannak. Teljesen az első cigarettaszünetre borul be az ég és onnantól napközben végig felhőben úszunk. Majd ahogy befejezzük a munkát, elkezd felszakadozni a felhőzet, és sötétedés előtt újra látjuk majd a csillagot, hogy aztán éjszakára teljesen kiderüljön az égbolt – a huszonkilenc napos holdat éppen megpillanthatja; 17 óra 41 perckor lefekszik aludni, miután kidolgozta magát, erre nemsokára visszatérünk; hamarabb kelt mint a nap és később is nyugszik, érthető a fáradtság.

 

A levegő ma tizenhárom fokról kezd felmelegedni, a csúcs tizenkilenc fok lesz, éjszaka tizenegyben alszunk el. A szél gyakorlatilag végig nyugat-északnyugatról fúj, néha egész erősen.

 

A levegőminőség visszaromlott közepesre, a pollenek mennyisége, minősége ellenben változatlan.

 

 

Kicsit szürke, kicsit csúnya ma az idő, és a részleges napfogyatkozást sem láthatjuk csak úgy a sok felhőtől, már ha látunk belőle bármit ma valamikor fél egy és háromnegyed egy között lesz a legnagyobb kitakarás, de lehet, a csillagászati távcsövek sem látnak belőle semmit.