Bánki Erik fideszes képviselő két cégét is kifelejtette a vagyonnyilatkozatából

Nem is csoda, hogy összezavarodott: az évek során kisebb cégbirodalmat épített ki, és százmilliós vagyont halmozott fel.
Kékes Viktória

2022. február 04. 13:08

Bánki Erik fideszes képviselő két cégét is kifelejtette a vagyonnyilatkozatából

Az mfor vette észre, hogy Bánki Erik fideszes képviselő két cégét is kihagyta a vagyonnyilatkozatából. A lap arra emlékeztet: Bánki tavaly márciusban hozta létre a szentlőrinci székhelyű Ormánsági Öntöző Kft.-t (ennek 40 százalékban tulajdonosa), majd 25 százalékos részesedést vásárolt a Bogádagro Kft.-ben. 

 

Az mfor szerint nem meglepő, hogy a fideszes képviselő belezavarodott érdekeltségei felsorolásába, hiszen a fenti két friss szerzemény mellett további három, agráriummal, ingatlan adásvétellel és épületépítési projekt szervezésével foglalkozó cége is van. Ezek közül az Ormánsági Öntöző Kft.-t alapítóBA-Agrár Kft. agrár-környezetgazdálkodási kifizetés címén 57,67 millió forint EU-s támogatáshoz jutott április 27-én. De még Bánki ex-felesége is 31,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a turizmusfejlesztésre létrehozott Kisfaludy-programból.

 

Nem csoda, hogy Bánki vagyona immár százmilliókra rúg: céges érdekeltségei mellett 100 milliós részvényvagyona és egy 400 ezer eurós életbiztosítása is van.