Egy évet vártak, hogy visszatérjenek kedvenc klubjukba: egyből belakták a belvárosi nyugdíjasok a Dáni utcai intézményt

430 millió forintból, közel egy év alatt hat szegedi idősek klubja újult meg Szegeden. Kettőt már birtokukba vehettek a klubtagok, a harmadikat, a Dáni János utcában hétfőn adták. A fejlesztés befejezését követően az országban Szegeden lesz a legkorszerűbb az idősek nappali ellátása.

2021. augusztus 16. 17:22

Múlt héten a Gáspár Zoltán utcai, valamint a Kossuth Lajos sugárúton lévő idősek klubját adták át. A harmadik is elkészült, a Dáni utcait hétfő délután vehették birtokukba az idősek; közel egy évig tartott a felújítás. Az egyik klubtag, Ferenczi Mihályné, Judit elmondta, nagyon hiányzott neki a klub, az emberek és a programok, amelyeket szerveztek nekik. Most, hogy újra megnyitotta kapuit, örömmel vették birtokukba a megszépült helyet. Bárdos Istvánné azonnal megerősítette ezt a véleményt, mint mondta, ő az egyik legrégebbi tag itt, és hiába biztosítottak máshol lehetőséget nekik, a Dáni utcai létesítmény az igazi „otthonuk” és örömmel tért ő is vissza.

A Dáni utcai klubhelyiség nagyon népszerű a környék lakói körében a rendszeres látogatóinak száma több mint harminc. Vezetője Zádori Szeréna megerősítette, nagyon szeretnek ide járni a nyugdíjasok, mivel jó a társaság és számos programot, foglalkozást szerveznek nekik, igyekeznek bevonni mindenkit a közösségi életbe.

A körzet képviselője, Hekáné Szondi Ildikó szerint óriási szükség van az ilyen klubokra a városban, amelyek igazi közösségi terekként működnek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A hat klub felújítása tavaly indult, uniós forrásból, valamint a szegedi önkormányzat költségvetéséből 430 millió forintért végezték el a munkát a kivitelezők. Ez a harmadik klubhelyiség, amelyet újra birtokukba vehetnek az idősek.

Csúcs Áron, a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás igazgatója elmondta, a Dáni utcai klub 43 millió forintból újult meg. Ehhez a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézménye a saját költségvetéséből laptopot, mosógépet és egyéb használati eszközöket vásárolt.

A beruházás során

  • a telephely új homlokzati hőszigetelést kapott,
  • korszerűsítették a fűtést,
  • a világítást,
  • megújult a vizesblokk,
  • akadálymentesítették a mellékhelyiséget.

A tálalókonyha szintén teljesen megújult, ide új konyhatechnikai eszközök is kerültek. A klubhelyiségbe új bútorokat, függönyöket és szőnyegek vásároltak.

Az ünnepélyes megnyitón fellépett Vajda Júlia operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház magánénekese, örökös tagja, akit Koczka Ferenc, a színház karmestere kísért.