Egy el nem mondott polgármesteri beszéd részlete: „Tudom, hogyha István király örökségéhez és saját értékeinkhez hűek maradunk, együtt át fogjuk vészelni ezeket a rendkívüli kihívásokat”

Botka László Facebook-oldalán osztotta meg augusztus 20-i beszédének egy részletét.
Garai Szakács László

2022. augusztus 20. 10:13

Egy el nem mondott polgármesteri
beszéd részlete: „Tudom, hogyha István király örökségéhez
és saját értékeinkhez hűek maradunk, együtt át fogjuk vészelni
ezeket a rendkívüli kihívásokat”

Lemondta ma reggel biztonsági okokból a szegedi augusztus 20-i, Széchenyi térre tervezett ünnepséget az önkormányzat. Ezen az ünnepségen beszélt volna Botka László polgármester is, aki a Facebook-oldalára kirakta a beszéde egy részletét.

 

A polgármester szerint „történelmi időket élünk, történelmi kihívásokkal, de mi itt Szegeden már többször bebizonyítottuk, hogy a legnagyobb veszélyeket, nehézségeket is le tudjuk együtt küzdeni. Sőt! Minél nagyobb a kihívás, mi annál erősebben jövünk ki végül belőle.”

 

Majd így folytatja:

 

„ahogy István király tette, mi is a tudásban, a tehetségben hiszünk. Sosem azt nézzük, ki merről érkezett hozzánk, hanem azt, mivel járul hozzá városuk, közösségünk fejlődéséhez. Szeged elmúlt évtizedekben elért sikerei is ennek köszönhetőek. Mi nem a politikai hovatartozás szerint ítéljük meg egymást, hanem a befektetett munka alapján. Városunkban tehetséges magyar és külföldi fiatalok ezrei érkeznek évről évre, és mi szívesen, örömmel fogadjuk őket, és hálásak vagyunk érte, ha tehetségüket itt bontakoztatják ki. Megbecsüljük őket, ha itt maradnak, de megköszönjük azt is, ha messze viszik városunk jó hírét.

 

István király a keresztény értékek fontosságára tanította a magyarokat. A szolidaritásra, az elesettek támogatására hívta fel övéit. Erre most, a válságok korában nagyobb szükség van, mint valaha.”