Egy-egy szál virággal kedveskedtek a hölgyeknek a szocialista képviselők Szegeden

Több évtizedes hagyomány, hogy a szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselők virágokkal kedveskednek a hölgyeknek. Az idei nőnapon a város több pontján is köszöntötték őket.
Vass Imre

2022. március 08. 15:30

Egy-egy szál virággal kedveskedtek a hölgyeknek a szocialista képviselők Szegeden

Szegeden hagyománnyá nőtte ki magát a több mint 20 évvel ezelőtt indult kezdeményezés: szocialista politikusok nőnap alkalmából virággal kedveskednek a szegedi hölgyeknek. Idén is több helyszínen adtak át a köszönet és megbecsülés jeleként egy-egy szál szegfűt az arra járó hölgyeknek. Szabó Sándor szerint ezzel a gesztussal szeretnék megtörni egy kicsit a mindennapok egyhangúságát.

 

Sajnos tavaly a pandémia miatt nem volt módunk így köszönteni a hölgyeket, így van mit most bepótolni – mondta az országgyűlési képviselő, miközben átnyújtott egy szál virágot a 82 éves Fabula Andrásnénak. Az idős hölgy elmondta, a képviselő volt az első, aki felköszöntötte a nőnap alkalmából és nagyon meghatotta ez a gesztus.

 

Fabula Andrásnét Szabó Sándor köszöntötte először az idei nőnapon (fotók: Iványi Aurél)

 

Szabó Sándor azt mondta, 

 

a nők nagyon sokat tesznek értünk nap mint nap és több fronton is helytállnak, otthon, a családban és a munkában. Ezt pedig illik megköszönni, most ezekkel a virágokkal.

 

 

Azonban nem csak az utcán osztották a képviselők és segítőik a virágokat, hanem betértek a környékbeli üzletekben is, ezzel nagy meglepetést okozva az ott dolgozóknak.

 

A városban több helyszínen osztották a virágokat, így nem véletlen, hogy gyorsan elfogyott az előkészített több ezer szál szegfű.

 

Egy újabb száll virág talál kerül a méltó helyére. Mészáros Tamáséknak Fehér Attila, az LMP megyei elnöke is segített

 

Mészáros Tamás önkormányzati képviselő elmondta, 

 

nem csak mosolyt és köszönetet kaptak a virágért cserébe, sokan élettörténetüket is megosztották velük. Volt olyan hölgy, akinek mióta a férje 10 évvel ezelőtt elhunyt, most kapott először virágot, és könnyezve köszönte meg nekik a figyelmességet.

Címlapon

mutasd mind