Egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter lehet Pintér Sándor

Gulyás Gergely jegyzi azt a törvényjavaslatot, amely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendezi. Az előterjesztésből az olvasható ki, hogy a belügyminiszterhez kerül az egészségügyi tárca. Varga Judit közben a gránitszilárdságú Alaptörvény 10. módosítását nyújtotta be, amely arról gondoskodik, hogy a szomszédunkban dúló háború is lehetőséget adjon a kormánynak a rendeleti kormányzásra.
Kékes Viktória

2022. május 04. 09:06

Egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter lehet Pintér Sándor

Úgy tűnik igaznak bizonyulnak azok a hírek, amelyek szerint Pintér Sándor irányítása alá kerülhet az egészségügyi tárca. Legalábbis ezt a gyanút erősíti, hogy Gulyás Gergely, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendező törvényjavaslatában két helyen is szerepel az „egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter” kifejezés. 

 

A hvg.hu cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésével egy időben került fel a parlament honlapjára egy Varga Judit által jegyzett törvényjavaslat is. Az igazságügyi miniszter az Ukrajnában zajló háborúval és annak humanitárius hatásaival indokolt, már előre bejelentett tizedik Alaptörvény-módosítást terjesztette be. A javaslat erre a helyzetre is kiterjesztené a veszélyhelyzet mint különleges jogrend alkalmazhatóságát, lehetőséget adva a kabinetnek a rendeleti kormányzásra.

Címlapon

mutasd mind