Egész Szőregen a Rózsahölgyek gyúrják a legfinomabb kolbászt és még a szívük is hatalmas

Jótékonysági kolbászkészítő versenyt rendeztek Szőregen szombaton a Tömörkény István Művelődési Házban. A Kolbászmesterek versenyét hat éve indították útjára, de az idei volt az ötödik, mert tavaly a járvány miatt elmaradt a közös kolbászgyúrás. Az esemény abban is különleges, hogy az elkészült finomságok megvásárolhatók, az így befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítják.
Rafai Gábor

2022. február 12. 16:21

Egész Szőregen a Rózsahölgyek
gyúrják a legfinomabb kolbászt és még a szívük is hatalmas

Reggel 9 órától hat csapat fűszerezte, gyúrta, majd kényszerítette bélbe az ízesebbnél ízesebb húsokat. Minden versenyző öt kiló darált húst kapott, hogy azt saját fűszereivel, titkos hozzávalóival készítse el és mutassa be a zsűrinek értékelésre.

 

– A kolbászmesterek vetélkedése nem pusztán egy jó közösségi program, hanem jótékonysági célokat is szolgál. Az elkészült finomságokat eladjuk, az így befolyt összegből pedig rászoruló szőregeiknek veszünk tartós élelmiszereket – mondta a városrész önkormányzati képviselője, Avramov András.

 

 

A zsűrizésben Szabó Sándor országgyűlési képviselő is részt vett, aki szavazatával igyekezett segíteni az ítészek munkáját:

– Jó, jobb és még jobb kolbászok születtek, nehéz volt a döntés. Az mindenesetre nagy öröm, hogy ebben a városészben is van már egy gasztronómiai rendezvény, amivel ráadásul még jótékonysági szerepet is vállaltak a szervezők – mondta Szabó Sándor, majd hozzá tette, ezek a közös élmények tartják össze a helyi közösségeket, ezért is nagyon fontosak.

 

 

Kora délután megszületett a végső döntés is: Szőreg legfinomabb kolbászát a Rózsahölgyek Rendje készítette.

Az összevont csapatversenyben – ami kolbászgyúrást, pálinkakóstolást és ügyességi versenyeket is tartalmazott – három csapat állhatott fel a jelképes dobogóra:

 

  1. Kolvid csapat
  2. Rózsahölgyek Rendje
  3. Sárkányhajósok csapata

 

A program végére 94 ezer forint adomány gyűlt össze, amiből hamarosan élelmiszercsomagokat vásárolnak a rászoruló szőregieknek.