Szürke vasárnap

Beborul, és úgymarad. Jönnek az esők, a nagy szürke paplanok az előkészületeket jelentik.
Garai Szakács László

2022. szeptember 25. 07:58

Szürke vasárnap

Erősen felhős, borult lesz az ég Szeged felett átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal, azaz minimális esély van arra, hogy átsüt a felhőtakarón a nap, de inkább a szürkeségre készüljön ezen a vasárnapon, annak van nagyobb esélye. Eső sötétedés után várható, de lehet, csak holnap ered el, viszont akkor sokat és sokáig esik, legalábbis a mostani meteorológiai modellek alapján, de arról majd hétfőn.

 

Tizenegy fokra ébredtünk, tizenkilenc fokig melegszik fel a levegő, éjszaka csak tizennégyre hűl vissza, ennyi előnye biztosan van a felhőtakarónak, nem lesz hűvös éjszaka sem. A szél szinte végig dél-délkelet felől fújdogál.

 

A levegőminőség kipipálható, és igazából a pollenhelyzet is: parlagfűből van kicsit sok a levegőben, de lassan hetek óta ezek az allergénmennyiségek vannak a levegőben, nincs nagy változás, az a lényeg, hogy nem kezdte el egyik növény sem őrült módon újra szórni a magvait.

 

 

Lehet ilyen szomorkás vasárnap is szabadtéri programokat szervezni, részt venni azokon. Az esernyő, esőkabát legyen kéznél, de valószínűleg nem kell használni egyiket sem. Simán belefér egy bográcsozás is, a szüret – és itt nemcsak a szőlőre gondolok, hanem minden egyéb növény betakarítására a kertekben – pláne.

 

Címlapon

mutasd mind