Egész napos sztrájkra készülnek a tanárok

Március 16-ától határozatlan időre sztrájkolnának a pedagógusok, a munkabeszüntetés idejére gyermekfelügyelet sem biztosítanának. A szakszervezetek pénteken egyeztetnének a kormánnyal.
Kékes Viktória

2022. február 09. 10:56

Egész napos sztrájkra készülnek a tanárok

Az RTL Híradónak nyilatkozott Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja. Nagy elmondta, hogy a még elégséges szolgáltatásokról szeretnének megállapodni a kormánnyal is, hogy ne kelljen bírósághoz fordulni.

 

Ha azonban nem sikerül megállapodni, akkor ezt azonnal meg fogják tenni, mert nem akarnak jogerős bírósági ítélet nélkül egész napos, határozatlan idejű munkabeszüntetést tartani. 

 

 

Nagy elmondta, hogy a legutóbbi sztrájkkal ellentétben most a gyerekfelügyelet sem biztosítanák mindenhol. 

 

Minderre azért van szükség, mert a követeléseikről még mindig nem sikerült megegyezniük a kormánnyal. Béremelést, munkateher csökkentést és a kötelező oltás visszavonását szeretnék. 

 

A kormány továbbra is azon az állásponton van, hogy a legutóbbi, mindössze két órás figyelmeztető sztrájk törvénytelen volt. Nagy szerint emiatt lesznek olyan pedagógusok, akik még egyszer nem mernek majd beleállni a sztrájkba, mert úgy érzik túl nagy a fenyegetettség.