Egész hétvégén a telet búcsúztatják a Szent István téren

Szombaton és vasárnap a szokásoknak megfelelően búcsúztatják a telet a Szent István téren, ahol sok-sok program mellett kézműves vásár várja az érdeklődőket.
Bod Péter

2022. február 19. 16:33

Egész hétvégén a telet búcsúztatják
a Szent István téren

A Télbúcsúztató és kézműves vásár bejáratottságát semmi nem jelzi jobban, mint annak látogatottsága. Szombaton délelőtt elsősorban gyerekes szülőket lehetett látni a Szent István téren. A babakocsik nagy száma pontosan jelezte, mely korosztályok keresték fel a szegedi télbúcsúztató helyszínét. A kézműves vásár a legkényesebb ízlésűek igényeit is kielégíthette. Mindent lehetett itt kapni: lángost, lepényt, kürtös kalácsot, édességet, tucatnyi féle sajtot, kolbászt, szalonnát, tepertőt, gombát, mézet, medvehagymás krémet, mézet, mézbort, kézműves sört. Mellette kerámiát, könyvet, ékszert, szappant, bundát, fakanalat, vágódeszkát, fakardot, kesztyűt, sapkát, bekecset, préselt virágból készített ékszert. A felsorolás értelemszerűen nem lehet teljes.

 

 

A gyerekeket mégsem ezek miatt vitték a Szent István térre, hanem sokkal inkább az ugrálóvár, a körhinta, a pónilovaglás és a játékkert miatt.

 

Különlegességnek számít a hétvégén, hogy látogatható a víztorony, amelybe e két napon szabad a belépés, háromszáz forintba kerül a jegy. Így ritka látvány tárul azok elé, akik fentről szeretnék megnézni várost. A bejárat előtt kígyózó hosszú sor azt jelezte, hogy sokan keresték ezt az élményt.

 

A programok java azonban még hátra van. A kiszebábégetést szombaton este hatkor tartják a téren, de előbb még a bábot a Dugonics térről a Szent István térre viszik zenés felvonulás mellett, és itt történik meg a rituális „gyilkosság”.

 

Szombaton napközben fellépett a télbúcsúztatón a Grimm-Busz Színház, a Csiga Duó és vasárnap pedig jön Pasenkó Bohóc.

Címlapon

mutasd mind