Eger polgármestere a közgyűlés feloszlatását kezdeményezi

Mirkóczki Ádám kedden szavaztatna erről, a tizenhét tagú közgyűlés tizenegy képviselője viszont jelezte, nem szavazná meg a polgármesteri javaslatot
Garai Szakács László

2022. február 25. 09:47

Eger polgármestere a közgyűlés
feloszlatását kezdeményezi

Eger polgármestere Facebook-oldalán jelentette be döntését, szörnykoalíciónak nevezve tizenegy, többségében fideszes és MSZP-s képviselőt. Mirkóczki Ádám azt írja a posztjában,

 

„azt hiszem most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott Önök ellen. Bár nekem szólt elsődlegesen, de mégis Önökön csattant az ostor, mert az egri polgárok, az egri városi érdekek számukra csak eszköz saját pitiáner karrierükhöz, egyéni érdekeikhez és a városvezetés ellen folytatott hadjáratukhoz.”

 

Majd részletesen beszámol arról, hogyan fogott össze a szerinte „szörnykoalíciót” alkotó a tizenegy képviselő.

 

„Lefejezték az EVAT Zrt. igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését!

 

Szégyen, hogy az »ellenzéki« jelöltek most azokat váltották le a Fidesszel közösen, akiket 2019-ben saját maguk jelöltek és szavaztak meg, szégyen, hogy a transzparenciát követelő álszent képviselők, most zárt ülésen, pályáztatás nélkül neveztek ki cégvezetőket egy Fidesz–MSZP–DK–Momentum-paktum részeként a pártsemleges városvezetés ellen.

 

(...)

 

Látva a helyzetet, kezdeményezem a közgyűlés feloszlatását, hogy az egriek önthessenek tiszta vizet a pohárba! Az én lelkiismeretem tiszta és örömmel számolok be az eddigi munkámról, eredményeimről, sőt kudarcaimról is és vállalom az újabb megmérettetést!”

 

A polgármester azt is megjegyzi, a képviselők jelezték, nem merik feloszlatni a közgyűlést!

 

„Arra kérek minden egrit, álljon ki egy új választás mellett, mert minden elvesztegetett nap Eger fejlődését hátráltatja!

 

Oroján Sándor, Mirkóczki Zita, Kovács Csatlós Tamás, Komlósi Csaba, Juhász Ádám, Keresztes Zoltán, Bódi Zsolt, Pápai Ákos, Lombeczki Gábor, Orosz Lászlóné, Berecz Mátyás! Kedden legyetek egyszer az életben gerincesek és bátrak: szavazzátok meg a közgyűlés feloszlatását!”