Ég a Mecsek, ég Pécs kertvárosa, körülhatárolták a lángokat

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.
Garai Szakács László

2022. augusztus 18. 20:46

Ég a Mecsek, ég Pécs kertvárosa,
körülhatárolták a lángokat

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte: pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak – összesen tíznél is több épület – károsodott a tűzben.

A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek.

 

A szóvivő elmondta, három ház égett le teljesen és több gázpalack felrobbant, sérültről nem érkezett hír. Még csaknem százhúsz baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben, és mintegy negyven katasztrófavédelmi gépjármű van szolgálatban a helyszínen. A tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

 

 

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Hozzáfűzte, megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

 

(MTI)

Címlapon

mutasd mind