Edzőváltás a Vidux-Szegedi Röplabda Sportegyesület férfi NB I-es csapatánál: Nusser Elemér megy, Fésüs Erzsébet jön

A másodedző Hulmann Zsolt lesz.
Kovács M. Norbert

2022. január 12. 06:00

Edzőváltás a Vidux-Szegedi Röplabda Sportegyesület férfi NB I-es csapatánál: Nusser Elemér megy, Fésüs Erzsébet jön

A Szegedi RSE vezetősége úgy érezte, élvonalbeli férfi együttesüknek új impulzusra van szüksége. A klub az edzőváltás mellett döntött, tekintettel arra, hogy az együttes fontos NB I-es rangadók előtt áll, írja a csapat hivatalos oldala.

 

A távozó Nusser Elemért Fésüs Erzsébet váltja a vezetőedzői poszton, aki novemberben utánpótlás edzőként csatlakozott az egyesülethez.  

 

Fésüs játékosként 72 válogatottságig, két kupagyőzelemig és két bajnoki címig jutott, 1991-ben az év női röplabdázójának választották, valamint Spanyolországban és Olaszországban is légióskodott. Edzőként Extraliga-tapasztalattal is rendelkezik: a Békéscsaba másodedzője volt a legrangosabb bajnokságban.

 

Hulmann Zsolt és Fésüs Erzsébet (fotó: Kocsis Alíz)

 

Másodedzőként Hulmann Zsolt fogja segíteni Fésüs munkáját, aki játékosként 86 válogatottsággal, három bajnoki címmel és négy kupagyőzelemmel zárta a pályafutását. 1995-ben a Medikémia Szegeddel lett bajnok, amikor az év férfi röplabdázójának is megválasztották. Edzőként 2006-ban NB II-es bajnoki címig vezette a Szegedi RSE férfi csapatát, azóta a klub több utánpótlás csapatát is irányította.