Eddig olcsó orosz gázzal fűtötték a magyarok az utcákat – ez nem mehet így tovább

A kormány teljesen elhibázott energiapolitikája vezetett a jelenleg kialakult helyzethez, mert ragaszkodott az olcsó orosz gázhoz és kőolajhoz, így olyan függőség alakult ki, ami Magyarországnak számára rendkívül előnytelen. Az LMP ezért is indított Zöld konzultációt.
Bod Péter

2022. november 29. 15:23

Eddig olcsó orosz gázzal fűtötték
a magyarok az utcákat – ez nem mehet így tovább

A kormány nemzeti konzultációjával szemben Zöld konzultációt indított az LMP – jelentette be szegedi közös sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke és Fehér Attila, az LMP megyei elnöke kedden kora délután a Kárász utcán.

 

– A kormány indította Nemzeti konzultációban egyetlen kérdés sem hangzik el arról, hogy mi az oka a Magyarországon kialakult energiaválságnak – jelentette ki Schmuck Erzsébet. – Az ország jelenleg teljes mértékben kiszolgáltatott az orosz gáznak, kőolajnak és atomenergiának. A függésből való szabadulás elemi érdeke az országnak, amely nem kizárólag a nemzeti szuverenitás erősítéséről szól, hanem az éghajlatváltozás elleni küzdelem miatt is fontos. A kormány energiapolitikája a fentieken túlmenően azért is elhibázott, mert nem fordított figyelmet az energiatakarékosságra, elsőrendűen a magáningatlanok szigetelésére. Ez vezetett el oda, hogy az emberek az olcsó orosz gázzal az utcákat fűtötték.

 

Schmuck Erzsébet és Fehér Attila (fotók: Iványi Aurél)

 

Öt kérdésben kéri a lakosság véleményét LMP most elindított Zöld konzultációja – vette át a szót Fehér Attila, a zöldpárt megyei elnöke.

 

Támogatják-e

  • az épületszigetelési programot,
  • a szélerőművek telepítését lehetetlenné tévő rendelkezések hatályon kívül helyezését,
  • a napelemekre kivetett termékdíj eltörlését,
  • a havi ötezer forintos minden közlekedési eszközre érvényes klímabérlet bevezetését és
  • a paksi bővítésre vonatkozó szerződés mi előbbi felmondását?

– sorolta a Zöld konzultáció kérdéseit Fehér Attila.

 

Mint jelezte: az elkövetkező három hétben tizenöt alkalommal több szegedi helyszínen várják a Zöld konzultációban részt venni kívánókat. Az LMP megtalálható lesz ebben az ügyben a Kárász utcán, a Mars téren és a Széchenyi téri posta előtt. Vagyis a legforgalmasabb pontokon.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind