Eddig kettőből semmi: HBC Nantes–Pick Szeged 35–30 (17–15)

Egész jól kezdte a meccset a Pick–Szeged, de egy nantes-i időkérés után minden megváltozott.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 22. 20:39

Eddig kettőből semmi: HBC Nantes–Pick Szeged 35–30 (17–15)

HBC Nantes–PICK Szeged 35–30 (17–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló. Nantes, H Aréna, 5900 néző. Vezette: Gubica, Miloseivc (horvátok).
HBC Nantes: Pesic – Odriozola 3, Maqueda 2, A. Minne 3, Toto 2, Briet 3, V. Rivera 10/5. Csere: Hofmann (kapus), A. Cavalcanti 2, Persson 4, Marchan 3, Ovnicek, Portela, Damatrin-Bertrand 3. Vezetőedző: Gregory Cojean.
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 3, Gaber, Frimmel 1, Bánhidi 3, Bodó 5, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen 6, Radivojevics 9/9, Rosta, Szita, Blonz, Martins 2, Garciandía 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 5/5, ill. 9/9.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

 

Villámgyors gólváltásokkal indult a Pick Szeged második Bajnokok Ligája-mérkőzése Franciaországban. Nantes-ban Valero Rivera nyitotta meg a gólgyártást, Tönnesen és Radivojevics válaszival 2–2 környékén vettek először levegőt a csapatok. Bodó bombagóljával sikerült megszereznünk a vezetést (2–3), és ekkor be is indult a Pick: a nyitott védekezésből gyors ellentámadásokkal próbáltak könnyű gólokat szerezni Juan Carlos Pastor játékosai.

 

A 7. percben Radivojevics második hetesből lőtt góljával 3–5-re vezettünk, majd Rivera és Bánhidi is gólt lőtt, a 11. percben Odriozola egyenlített, 6–6-ra. De megint ellógott ellenfelétől a Pick, Bodó és Sostarics góljaival 6–8 volt ide. Az első negyedórát megnyerte a Szeged, sikerült visszafogni a Nantes lendületét, ült a taktika. A 19. percben időt is kértek a franciák. Innen azonban minden megváltozott a bánatunkra.

 

A 19. percet megelőzően, 8–9-nél vezettünk utoljára a meccsen, akkor Persson belőtte zsinórban második gólját, 9–9 lett. Innentől a Pick szaladt az eredmény és a Nantes után. Bár a 28. percben Bodó góljával még feljöttünk 16–15-re, a szünetre 17–15-tel mentek a játékosok Marchan gólja miatt. Ekkor sem volt még veszve semmi, két gól a kézilabdában egy perc alatt ledolgozható. Ráadásul Mikler 40 százalékkal védett a statisztika szerint, ami bizakodásra adhatott okot, igaz, azt is megmutatta, hogy klasszis kapusteljesítmény nélkül csúnya első félidő is lehetett volna. Lett volna tehát csiszolnivaló a védekezésen.

 

Csiszolás volt ugyan, de a második félidő így sem lett fényes. A 33. percre már 19–16 volt a Nantes-nak, és bár Tönnesen meglőtte a negyedik gólját egy perccel később, nem tudott közeledni ellenfelére a Pick, mindig volt válasz a szegedi gólokra. Sőt, ha hibáztunk, a franciák akkor is betaláltak többnyire, ezért a 41. percben már 25–20 volt oda Odriozola góljával. Ekkor időt is kért Juan Carlos Pastor. A Mister érezte, hogy muszáj belenyúlni a meccsbe, mert elszállhatnak az esélyek.

 

Bármit is talált ki a szegedi mester, nem jött be. Még Briet kiállításából sem tudtunk előnyt kovácsolni, 26–21-ről 27–22-re változott az eredmény a 44. percben, maradt tehát az öt gól különbség. Az sem igazán vigasztalta a szegedi szurkolókat, hogy a 46. percben Radivojevics belőtte hatból hatodik hetesét, igaz legalább egy reménysugár felcsillant: 27–24 volt ekkor az állás.  

 

A háromgólos különbség az 53. percig megmaradt, felváltva estek a gólok, ekkor azonban időt kért Grégory Cojean, a franciák edzője. Az időkérés után ellépett a Nantes, Rivera, Damatrin-Bertrand is gólt lőtt, így Bodó hiába talált be három perccel a vége előtt 33–29-re alakítva a mérkőzés állását, lehetett érezni, ez hajó elment. Az volt már csak a kérdés, hogy ötön belül lesz-e a különbség. Az 59. percben Juan Carlos Pastor még időt kért, de ezután is a franciák lőttek gólt, Briet találatára Tönnesen gyönyörű átlövéssel válaszolt, de így is öt lett közte: 35–30.

 

Ez azt jelenti, hogy a Pick Szeged két mérkőzés után pont nélkül áll a csoportjában a Bajnokok Ligájában.

(Fotó: Pickhandball.hu)