Ebédre befelhősödik, talán elviselhetőbb lesz a kánikula

A felhősödés miatt nem hűl le a levegő, annyi hasznunk lesz a gomolyokból, hogy nem tűz folyamatosan a nap.
Garai Szakács László

2022. július 01. 06:52

Ebédre befelhősödik, talán
elviselhetőbb lesz a kánikula

Ma is érvényben van egész Csongrád-Csanád megyében a harmadfokú hőségriasztás. A kánikula ma még durvább lesz, mint tegnap és tegnapelőtt: már reggel kilenc előtt harminc fok fölé melegszik a levegő és még este kilenc után is harminc fok várható; huszonöt fokban ébredtünk, a mai maximum harminchét fok lesz, árnyékban, a tartósan napsütötte helyeken biztos, hogy negyven fok fölötti értékeket lehetne mérni. A nap egyetlen jó híre időjárási szempontból, hogy valamikor ebédidő környékére érkezik egy nagyobb adag gomolyfelhő: így legalább időről időre eltakarják a napot. Estelőn ebből a nagy gomolyozásból akár eső is eshet, az Országos Meteorológiai Szolgálat óvatosságból első fokú zivatarveszélyre is figyelmeztet, ám ennek viszonylag kicsit a valószínűsége. Még egy mondat a szélről: délies irányokból fúj, dél-délkelet felől éppúgy, mint délnyugatról, a délután közepén erősödik fel egy kicsit, de akkor sem lesz viharos.

 

A levegőminőség hosszú idő után elromlott, a 2,5 mikronos szálló por koncentrációja lett sokkal nagyobb, mint az elmúlt hetekben. A polleneknél a helyzet hasonló, mint ezen a héten szinte mindig: kilencféle allergén növény szórja a magvait, a legintenzívebben a csalán- és az útifűfélék.

 

 

Nagy ma is a hőség, vigyázzanak magukra és figyeljenek oda másokra is! Ásványvíz nélkül ne induljanak el és ha tehetik, akkor rendre maradjanak az árnyékban!

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind